Aleyna Solaker Kimdir? Nerelidir? Sevgilisi Var Mı?

Aleyna Solaker kimdir? Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla adından sık sık söz ettiren ünlü oyuncu Aleyna Solaker ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak ediliyor. Peki Aleyna Solaker kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Cevaplar haberimizde..

 

Aleyna Solaker kimdir? Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla adından sık sık söz ettiren ünlü oyuncu Aleyna Solaker ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak ediliyor. Son dönemde yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü oyuncu Aleyna Solaker ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak ediliyor. Peki Aleyna Solaker kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Cevaplar haberimizde..

 

aleyna solaker kimdir nerelidir sevgilisi var mi

 

Aleyna Solaker kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? 

 

Aleyna Solaker kimdir? Aleyna Solaker, 5 Aralık 1994 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Şimdilerde Kanal D ekranlarında yayınlanmakta olan Hizmetçiler adlı dizide Çiçek karakterine hayat veren Aleyna Solaker, 1.72 metre boyunda, 56 kilo ve Yay burcudur. Aleyna Solaker, 5 Aralık 1994 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Eğitimine Bilgi Üniversitesi'nde devam eden Solaker, ilk oyunculuk deneyimini 2006 yılında yayınlanan Kuş Dili dizisi ile yaşamış, ardından Dersimiz Atatürk, İşte Benim ve Kırgın Çiçekler gibi yapımlarda rol almıştı. Şimdilerde Kanal D ekranlarında yayınlanmakta olan Hizmetçiler adlı dizide Çiçek karakterine hayat veren Aleyna Solaker, 1.72 metre boyunda, 56 kilo ve Yay burcudur.

 

Babası magazin gazetecisi, bir abisi var. Ailesine çok düşkün. Babam yıllardır magazin dünyasının içinde olan usta bir gazeteci. Oyunculuğumda herhangi bir destekte bulunmuyor ama bana, bu yolda tecrübelerini ve görüşlerini aktarıyor. Babamın arkamda olduğunu bilmek beni çok rahatlatıyor.” Oyunculuğa ve mankenliğe küçük yaşlardan itibaren merakı vardı. Çocukluğundan itibaren dans etmeyi ve yabancı müzik dinlemeyi çok seviyor. “Küçükken oyuncu olmayı çok istiyordum. Ailem de beni bu konuda destekledi ve Özel Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü’ne beni yazdırdılar. Üniversitede ise Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Bölümü’ne girdim; yani tiyatro, dans, müzikal, performans gibi sahne gösterisi oyuncularını yetiştiriyorlar. Ama o dönem Kırgın Çiçekler’e başladığım için dondurmak zorunda kaldım. Şimdi de setlerden dolayı biraz ara vermiş sayılırım.” Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Eğitimine Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Bölümü’nde devam ediyor. Oyunculuk kariyeri, Osman Yağmurdereli’nin isteğiyle başladı. İlk defa ‘Kuş Dili’ dizisinde Müjde Ar’ın küçük kızını oynadı. “O zamanlar henüz 6 yaşlarındaydım. Sonra da Kenan Kalav ve Deniz Çakır ile ‘İşte Benim’ dizisinde oyunculuk kariyerime devam ettim. Televizyon macerasına, 2006 yılında rol aldığı ‘Kuş Dili’ dizisiyle başladı. ‘Kırgın Çiçekler’ dizisinde canlandırdığı ‘Meral Kendir’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti. Dostlarına bağlı, arkadaşlığa önem veriyor, sempatik, sıcakkanlı, ailesine düşkün, azimli, enerjik. Dostlarına bağlı, arkadaşlığa önem veriyor, sempatik, sıcakkanlı, ailesine düşkün, azimli, enerjik.