Alec Baldwin’in Cezası Düşürüldü!

Alec Baldwin, Görüntü Yönetmeni Halyna Hutchins'in Öldürülmesiyle İlgili Kasıtsız Adam Öldürmeyle Suçlanmıştı! Peki, Baldwin Ne Kadar Ceza Alacak? İşte Detaylar…

 

 

Rust için çekimler sırasında Baldwin, Hutchins'te Colt .45 kalibrelik bir tabancadan canlı bir mermi ateşlediğinde Hutchins ölümüne sebep olmuştu. Ateş etme niyetinde olmadığını iddia eden Baldwin, pervane tabancasının taşınması ve tedarik edilmesiyle ilgili kişilere dava açtı ve Hutchins'in kocası Matthew Hutchins tarafından açılan haksız ölüm davasında anlaşmaya varmışt.

 

Alec Baldwin hakkında istenen beş yıl hapis cezasını mahkeme düşürme kararı aldı.

 

The Guardian’da yer alan habere göre, film setinde hata sonucun görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne sebep olan Alec Baldwin hakkında istenen beş yıl ceza düşürüldü. Kasıtsız adam öldürme suçundan yargılanan Baldwin, suçlu bulunursa en fazla 18 ay hapis cezası alacak.

 

Savcıların kararı, Baldwin’in avukatlarının mahkemeye sunulan ateşli silahların genişletilmesi kanunun olayın gerçekleştiği tarihte eyalet yasalarında yürürlükte olmadığını belirtmesinin ardından geldi.