Akıllı Telefonlara Rakip Çıktı! 'AI Pin' Adındaki Sesle Yönetilen Kutu!

“Apple”ın iki eski çalışananın kurduğu “Humane” adlı şirket yapay zekayle donatılmış ve sesle yönetilen bir cihaz geliştirdi. Ekranı bulunmayan cihaz bazı işlevlerini avuç içine gönderdiği tek renk görüntüyle yansıtıyor.

 

Fenoreporter - Teknoloji Haberleri Servisi

 

Şirket, San Francisco’daki merkezinde tanıttığı ve”AI Pin” adını verdiği cihazın “Yeni tür elektronik aygıt” olduğunu vurguladı. Göğüse takılan cihaz sesle yönetiliyor. Örneğin, “Bana gönderilen mesajları özetle”, “E-mail kutumda haber değeri taşıyan bir şey varsa bildir”, “İnternette şu konuda bilgi bul” gibi komutları yerine getirebiliyor.

 

Yapay zeka alanındaki son gelişmelere dayanan cihazın sesle yönlendirilmesi, yolda, sokakta, işyerinde sıkıntı yaratabilir. “AI Pin”de bunun da çözümü var: Cihazın cevaplarının ortak mekanlarda ve alanlarda yol açabileceği sorunları önlemek için onu “Bluetooth” bir maska bağlama imkanı da sağlandı. Ancak o zaman cihazla yükseksesle konuşmak gerekiyor.

 

akilli telefonlara rakip cikti ai pin isminde sesle yonetilen kutu

 

Cihazın bazı işlevleri daha sessiz sedasız ve göstermeden yönlendirilebiliyor: Küçük bir lazer projektör ile bazı bilgiler avuç içine gönderilebiliyor. Böylece avuç içinden örneğin, müziği yönlendirmek, hava durumunu öğrenmek, bazı bilgileri okumak mümkün oluyor.

 

Cihazın bir yeteneği daha: 13 mega piksellik kamerasıyla fotoğraf da çekebiliyor.

 

“AI Pin” önümüzdeki yıl başında piyasaya sürülecek. Fiyatı 700 dolar civarında olacak. Ama ayrıca ayda 24 dolar abonelik ücreti de istenecek. Şirket ilk aşamada 100 bin adet satmayı hedefliyor.