Ahu Türkpençe Kimdir? Nerelidir? Sevgilisi Var Mı?

Ahu Türkpençe kimdir? Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü oyuncu Ahu Türkpençe ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak ediliyor. Peki Ahu Türkpençe kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

Ahu Türkpençe kimdir? Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü oyuncu Ahu Türkpençe ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak ediliyor. Son dönemde yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü oyuncu Ahu Türkpençe ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak ediliyor. Peki Ahu Türkpençe kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

ahu turkpence kimdir nerelidir sevgilisi var mi

 

Ahu Türkpençe kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? 

 

Ahu Türkpençe (d. 2 Ocak 1977, Samsun), Türk oyuncudur. Tiyatroya karşı büyük bir ilgi duyan, fakat on sekiz yaşına kadar tiyatro ile hiç uğraşmayan sanatçı, çok yakın bir arkadaşının yardımı ile Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin (MSM) elemelerine girdi. Ahu Türkpençe, 2 Ocak 1977 tarihinde Samsun şehrinde doğdu. 18 yaşına kadar oyuncu olmak gibi bir düşüncesi olmadı. Yıldız Teknik Üniversitesi Fizik Bölümünden mezun oldu. Ayrıca, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oyunculuk eğitimi aldı. MSM'ye girdiği ilk sene dışarıda çalışılmasına izin verilmiyordu. Diğer senelere de Ahu "Yedi Numara" ve "Azad" gibi televizyon dizilerde oynadı. Bir İstanbul Masalı adlı diziyle herkes tarafından tanınan birisi haline gelen oyuncu, Şöhret adlı diziyle başarısını devam ettirdi. İlk rol aldığı sinema filmi ise Ezel Akay’ın “Neredesin Firuze” filmi oldu. Bir İstanbul Masalı’nda başrolde yer alan Türkpençe, Afife Jale Tiyatro Ödülleri’nde En Başarılı Kadın Oyuncu Ödülü’ne layık görüldü. Şöhret adlı diziyle başarısını devam ettirdi. Bu rolüyle de artık ülke çapında tanınan yetenekli oyuncu 2010 yılında ise ünlü Kaybedenler Kulübü filminde oynadı. Daha sonra başrolünde yer aldığı, Deniz Akçay'ın yazıp yönettiği 2013 yılı yapımı sinema filmi “Köksüz” ile büyük beğeni topladı. Güzel oyuncu 2016 yılında ise Alper Çağlar’ın “Dağ 2” adlı filminde yer aldı.