Ahmet Hakan'dan Metin Akpınar Yazısı 'Büyük Hayal Kırıklıkları Yaşıyorum!'

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan bugün yayınlanan köşe yazısından Metin Akpınar'ın kızlarıyla ilgili yaptığı açıklamayı eleştirirken, çarpıcı ifadeler kullandı. 

 

Oyuncu Metin Akpınar'ın evlilik dışı bir Duygu adında bir kızı olduğu ve hatta ikizi olan bir kızı daha olabileceği ortaya çıktı. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Akpınar için, "Afili cümleler Metin Akpınar’ı kurtarmaz" dedi.

 

Ahmet Hakan'ın bugün yayınladığı köşe yazısı:

 

"BU AÇIKLAMA KURTARMIYOR”

 

Yazılı bir açıklama yapmış Metin Akpınar. Durumu kendisi açısından toparlamaya çalışan, kamuoyunda oluşan tepkileri önlemeyi amaçlayan, “Hayat geriye doğru yaşanmıyor” türü afili cümlelere yer veren bir açıklama. Fakat ne yazık ki bu açıklama, Metin Akpınar’ı kurtarmıyor. Neden kurtarmıyor? Anlatayım.

 

"MİRASTAN ZIRNIK KOKLAMASINLAR DİYE Mİ?”

 

Metin Akpınar diyor ki: Kendilerini ilk tanıdığım andan itibaren çocuklarım olarak kabul ettim. Burada Metin Akpınar’a sorulması gereken soru şu: 14 yıldır olayı neden resmiyete kavuşturmadın? Neden bu çocukları avukatlar tutmak, davalar açmak, mahkemelere gitmek zorunda bıraktın? Mirastan zırnık koklamasınlar diye mi? Hayat, tabii ki geriye doğru yaşanmaz. Ancak hayat, ileriye doğru telafi edilebilir.

 

"TELEFİ MEKANİZMASINI RESMİ OLARAK ÇALIŞTIRMAMIŞSIN Kİ”

 

Metin Akpınar olarak sen ileriye doğru telafi mekanizmasını, en azından “resmi olarak” çalıştırmamışsın ki.

 

Açıklamada şöyle diyor Metin Akpınar:

 

“2023 yılı itibariyle çocuklar, aramızdaki bağı resmiyete kavuşturmayı tercih ettiler. İtirazım olmadı.” İtirazı olmamış! Aman ne büyük bir erdem! Aman ne büyük bir özveri! Sanki itiraz etse çocukların mahkemeye gitmelerine engel olabilecek!

 

"YAZILI AÇIKLAMADAN ÖNCE AKPINAR'LA İLGİLİ HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYORDUM ŞİMDİ DAHA BÜYÜK HAYAL KIRIKLIKLARI YAŞIYORUM”

 

Düşünün:

 

Çocuklar, aradaki bağı resmiyete kavuşturmak istiyorlar. Ama Metin Akpınar, kılını bile kıpırdatmıyor. Çocuklar da bunu sağlamak için avukatlar tutuyorlar, dilekçeler yazıyorlar, davalar açıyorlar, mahkeme kapılarına koşuyorlar. Oysa Metin Akpınar gibi bilge bir sanatçıdan çocuklarının talep etmelerini falan bile beklemeden anında aradaki bağı resmiyete kavuşturması beklenirdi. Metin Akpınar’ın yazılı açıklamasından önce Metin Akpınar’la ilgili hayal kırıklıkları yaşıyordum. Yazılı açıklamadan sonra ise daha büyük hayal kırıklıkları yaşıyorum.