Afganistan'da Meydana Konulan Dünya Küresi Olay Yarattı! Ülkelerden Tepki!

Taliban'ın kontrolüne geçen Afganistan'da gelişmeler sürerken, Taliban'ın başkent Kabil'in meydanına koyduğu dünya küresi birçok ülkesinin tepkisini çekti. 

 

Taliban'ın kontrolüne geçen Afganistan'da gelişmeler sürerken, Taliban'ın başkent Kabil'in meydanına koyduğu dünya küresi birçok ülkesinin tepkisini çekti. Taliban'ın kontrolüne geçen Afganistan'da gelişmeler sürerken, Taliban'ın başkent Kabil'in meydanına koyduğu dünya küresi birçok ülkesinin tepkisini çekti. 

 

afganistan in meydana koydugu kure infial yaratti

 

Harita ülkelerin tepkisini çekti!

 

TGRT Haber'den Berrak Arıcan'ın haberine göre; Taliban'ın kontrolündeki Afganistan'da başkent Kabil'deki bir meydana dev bir dünya küresi yerleştirildi. Pakistan ve Hindistan başta olmak üzere birçok ülke, ayağa kalktı. Dünya küresindeki bazı devletlerin toprakları Afganistan'ın kontrolünde gösterildi, bazı ülkelerin sınırları ise yanlış çizildi. Afganistan'ın başkenti Kabil'de Taliban, bir meydanın ortasına dev bir dünya küresi yerleştirdi. Dünya küresinin üzerindeki harita ise tepkilere neden oldu. Haritada Taliban'ın kontrolündeki Afganistan'ın sınırları olması gerektiğinden daha genişti, bazı çevre ülkelerinin topraklarının da Taliban'a aitmiş gibi gösterildiği görüldü. Dev kürenin üzerindeki haritaya en çok Pakistan tepki gösterdi. Haritada Pakistan'ın yüzde 60'lık kısmı Afganistan'a aitmiş gibi gösterildi. Bilindiği üzere Pakistan-Afganistan sınırında son zamanlarda çıkan çatışmalarda Çaman şehrinde 6 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı. Pakistan'ın yanı sıra Hindistan, İran ve diğer Asya ülkelerinin vatandaşları da sınırların çizimi nedeniyle haritaya tepki gösterdi. Taliban, yoğun ve şiddetli çatışmaların ardından 15 Ağustos 2021'de Kabil'in kontrolünü ele alarak Afganistan'ın yönetimini ele almıştı.