AFAD Türkiye Tek Yürek Kampanyası'na Söz Verip Para Vermeyenleri İfşa Edecek!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yaptığı açıklamada Türkiye Tek Yürek yardım kampanyasına katılıp bağış yapma sözü veren ama bağışları yatırmayan kişi veya şirketleri ifşa edeceğini açıkladı. 

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yaptığı açıklamada Türkiye Tek Yürek yardım kampanyasına katılıp bağış yapma sözü veren ama bağışları yatırmayan kişi veya şirketleri ifşa edeceğini açıkladı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yaptığı açıklamada Türkiye Tek Yürek yardım kampanyasına katılıp bağış yapma sözü veren ama bağışları yatırmayan kişi veya şirketleri ifşa edeceğini açıkladı. 

 

"Türkiye Tek Yürek" kampanyasında canlı yayında taahhüt edilen 115 milyar 146 milyon 528 bin liranın şu ana kadar 74 milyar 200 milyon lirası yatırıldı. Ödeme yapmayanların önümüzdeki günlerde AFAD tarafından yayınlanacağı, böylece söz verip bağış yapmayanların “ifşa” edileceği belirtildi. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlatılan “Türkiye Tek Yürek” kampanyasında, 15 Şubat akşamı canlı yayınlanan televizyon programlarına bağlanarak kendisinin veya şirketinin adıyla taahhütte bulunan birçok ismin yardım paralarını henüz yatırmadığı öğrenildi.

 

Hürriyet'in haberine göre, taahhüt edilen 115 milyar 146 milyon 528 liradan şu ana kadar sadece 74 milyar 200 milyon lirası AFAD’ın hesabına yatırıldı. AFAD yetkilileri, yardım kampanyasına katılma sözü veren ve şu ana kadar ödeme yapmayanlarla iletişime geçtiklerini belirterek, “Bağış-yardım konusu isteğe bağlı, bir zorunluluk söz konusu değil. Söz verip sonradan bu sözünü yerine getirmeyenlerle ilgili etik ve ahlaki bir durum ortaya çıkıyor” dedi. AFAD’ın ilerleyen süreçte ödeme yapan kurum ve kuruluşların listesini yayınlayacağı, böylece söz verip ödeme yapmayanların “ifşa” edileceği belirtildi.