94 Yaşındaki Oyuncu June Squibb Tehlikeli Sahnelerde Bile Dublör Kullanmayı Reddediyor!

June Squibb gençlik yıllarını geride bırakalı çok oldu. Ama çevikliğinden bir şey kaybetmiş değil. “Thelma” filminde formunun zirvesinde bir büyük anneyi canlandırıyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Tehlikeye meydan okumanın yaşı yok. Kaçma-kovalamalarla, silahlı çatışmalarla ve teknoloji ürünü silahlarla son derece tempolu bir film olan “Thelma”nın senaryosu “Görevimiz Tehlike” dizisine taş çıkartıyor.

 

Tek fark, filmin jeneriğinin ve afişlerinin başında Tom Cruse değil, 94 yaşındaki Amerikalı aktrist June Squibb’in bulunması!

 

Hollywood’da uzun bir kariyeri olan Squibb, bu çılgın komediyle 94 yaşında setlere dönüyor. 2014’te “Nebraska” filmindeki performansıyla Oscar’a aday gösterilen Squibb, sinema dünyasını şaşırtmaya devam ediyor.

 

Aksiyon sahnelerine bayılan Squibb, “Bu tehlikeli sahnlerde oynamaya bayılıyorum”diyor ve ilhamını Tom Cruise’in filmlerinden aldığını söylüyor. Çünkü torunuyla birlikte Tom Cruise’in filmlerini izlemeye bayılıyor.

 

Yapımcının onayıyla kendisi de tehlikeli veya hareketli sahnelerde dublörsüz oynadı. Özellikle mobiletiyle akrobasi hareketleri yaptığı sahnelerde. Tabii film ekibinin soğuk terler döktüğünü belirtmeye gerek yok.

 

“Beni Yavaşla June, bu kadar hızlı gitme’ diye uyardılar. Güldüm geçtim.” Bu sahnede June Squibb, Richard Roundtree’nin oynadığı Ben karakterine meydan okuyordu, Roundtree, 2023 Ekim’inde hayatını kaybetti. Bu, son filmi veya imzası oldu.

 

(Not: Afro-Amerikalı oyuncu Roundtree, Hollywood’un ilk Siyah dedektifi olarak ünlendi. 9 Temmuz 1942’de doğan Roundtree, 24 Ekim 2023’te pankreas kanserinden hayatını kaybetti.)

 

Söz yine o sahneyle ilgili olarak June Squibb’in “Mobilet üstünde bu sahneyi beceremeyeceğimi sanyorlardı. Toslayıp öleceğimden korkuyorlardı.”

 

“Thelma” filminin konusu şöyle: Telefon dolandırıcılarına 10 bin dolar kaptıran büyükanne, intikam için kolları sıvar. 3 tekerlekli ve elektrikli mobileti ve paslanmış tabancasıyla dolandırıcıyı bulmak için Los Angeles’te cirit atmaya başlar.

 

Komik senaryosu ve son derece renkli oyuncularıyla filmin epey ilgi göreceği kesin.

 

Senaryo yazarı ve yönetmen Josh Margolin, “Aslında Tom Cruise’in bi uçaktan atlaması ne kadar tehlikeliyse, büyük annemin yatağa çıkması da o kadar tehlikeli, Aslında ikisinin arasında

 

Margolin filmin senaryosu için 103 yaşındaki büyük annesinin yaşadığı bir olaydan esinlendi, Bir dolandırıcı yaşlı kadını arayıp bir trafik kazası sonrası torununun (Margolin) tutuklandığını, kefaletin ödenmesi için paraya ihtiyacı olduğunu söylüyor.

 

Film toplumda yaşlı insanlara çocuk muamelesi yapılması konusuna da eğiliyor. Büyük annesini derin bir aşkla korumaya çalışan Margolin’e June Squibb de destek veriyor: “İnsanları yaşlılık ve yaşlılar konusunda düşünmeye yönelten bir filmde oynamaktan çok memnunum.”

 

94 yaşındaki June Squibb’in kariyeri bu filmle dde noktalanmayacak: Yakında “American Horror Story” dizisinin yeni sezonundaki bölümlerinde ve Scarlett Johansson’un filminde oynayacak.



Etiketler: