8 Milyon Dolar Öde Hayatının Geri Kalanını Kruvaziyerde Yaşa!

20 restoran, masaj salonları, topraksız bahçeler, yaşlanmaya karşı terapi klinikleri… Bu kruvaziyerde hayatın geri kalanını huzur içinde geçirmek için gerekli her şey var. 2016’da kurulan “Storylines” şirketinin projesi dünyanın ilk rezidens kruvaziyeri “MV Narrative”, 875 bin dolardan başlayıp 8 milyon dolara kadar giden tarifesiyle insanlara ömürlerinin kalan bölümünü denizde geçirmeleri imkanını sağlıyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Yıllık ortalama 62 bin dolar olan fatura günün 24 saaati, haftanın 7 günü kat hizmetinden masaja kadar her şeyi kapsıyor. Şirketin kurucu ortaklarından Alister Punton, kruvaziyerde yaşamayı seçenlerin 6 kıtada 150’yi aşkın ülkeye seyahat edeceklerini söylüyor, “Dünyadaki en iyi yaşam koşullarını oluşturmak istedik ve galiba başardık” diyor.

 

Ömür boyu kalıcı yolcular 20 farklı restoranda yemek yiyebilecekler, topraksız bahçede yetiştirilen sebze ve meyvelerin satıldığı pazarda alışveriş yapabilecekler, günlerini 10 bini aşkın kitabın bulunduğu kütüphanede huzur içinde geçirebilecekler.

 

Gemi ayrıca hormon tedavisi gibi yaşlanmayı geciktiren veya yavaşlatan yaşam biçimi sayesinde konukların ömürlerini uzatmayı da vaat ediyor. Çocuklar da unutulmadı. En az iki dili ve müzik enstrümanları çalmayı öğrenecekleri özel bir okul da var. Şirketin kurucu ortaklarından Alistar Punton Gemideki 530 kabinden yarısından fazlasının satıldığını anlatıyor.

 

8 milyon dolar ode hayatinin geri kalanini kruvaziyerde yasa

 

Geriye tek bir sorun kalyor: “MV Narrative” henüz ortada yok! Bir gün suya indirilebileceğine ilişkin kuşkular da giderek artıyor.

 

Punton ve ortağı Shannon Lee, “Storylines” şirketini 7 yıl önce kurdular. Daha önce emlak ve inşaat piyasasında faaliyet gösteriyorlardı. Denizcilik endüstrisi ve kruvaziyer işletmeciliği alanında en küçük bir tecrübeleri yoktu. Buna rağmen proje yatırımcıların ve potansiyel müşterilerin ilgisini çekti. Ama şimdi pek çoğu projeden umutlarını kesmiş durumdalar.

 

“Storylines” şirketinin ilk kruvaziyeri 2019’da hizmete girecekti. Şimdi 2026 yılından söz ediliyor.Şirketin 9 eski çalışanı ve yatırımcısı “MV Narrative”in bir gün inşa edileceğinden şüpheli olduklarını söylüyorlar. Projenin ilk yatırımcılarından biri olan Alexandre Caillol, “Sizden parayı aldıktan sonra tüm teması kesiyorlar ve fon toplamak için başka kişilere koşuyorlar” diyor.

 

Punton da işin biraz dolandırıcılık koktuğunu hissettiren açıklamalar yapıyor: “Müşterilere önerdiğimiz yaşam biçimi gerçek olamayacak bir rüya gibi görünüyor, değil mi? Ama projeden vazgeçmeyi asla düşünmüyoruz.”

 

Geçen Eylül’de bazı müşterilere satış sözleşmesi gönderilmeye başlandı. Sözleşmede, projenin gerçekleşmemesi durumunda ödedikleri paranın yüzde 20’sinin iade edilmeyeceği belirtiliyordu. Ve bir vaatte bulunuluyordu: “70 milyon dolar topladığımızda Hırvatistan’daki BrodoSplit tersanesiyle anlaşmayı bitirip geminin inşasına başlayacağız.”

 

Bakalım, sözlerini tutacaklar mı?



Etiketler: