35 Yaşındaki Fransız Gazeteci Seyrek Görülen Safra Kesesi Kanalı Kanserinden Hayatını Kaybetti!

Fransa’da devlete ait “Radio France” grubunda çalışan gazeteci Clementine Vergnaud 31 yaşında hayatını kaybetti. 1,5 yıldır safra kesesi kanalı kanserinden tedavi gören Vergnaud, hastalıkla mücadelesini bir “Podcast”ta uzun uzun anlatmıştı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

“Podcast”taki öyküsünde tedavilerinden, umutlarından, yakınlarının desteğinden ve ölüm korkusundan söz etmişti. Genellikle 70 yaşın üstündekilerde ortaya çıkan ve yılda ortalama 3 bin kişiyi etkileyen bu kanser türünün tedavisi yok.

 

Genç gazeteci geçen Haziran’da “France-Inter” mikrofonuna şöyle konuşmuştu: “30 yaşındasınız, çocuğunuz yok, meslek hayatınız yeni başlamış… Ve birden kanser. Kendi kendime 3 aya kadar ölürsem benden geriye ne kalacak? Benden söz edilirken ne denecek? Mücadeleci biri değilim. Zaten bir tercihte bulunma imkanım da yok.”

 

“Radio-France”taki ve diğer medya organlarındaki meslektaşları Clementine Vergnaud için saygı ve başsağlığı mesajları yayınladılar. Örneğin, “France-İnfo” müdürü Jean-Phillippe Baille, “Clementine son ana kadar kadere boyun eğmek istemedi. Gösterdiği direnç ve tebessümü hiç aklımızdan silinmeyecek” dedi.

 

“Radio-France” yönetimi ise internet sitesinden şu duyuruyu yaptı: “Değerli bir elemanımızı, harika bir kadını, çok yetenekli bir gazeteciyi ve iyi bir dostumuzu yitirdik."