2040'larda Türkiye'deki HIV Taşıyıcısı 2.4 Milyonu Bulacak!

Moderatörlüğünü oyuncu Okan Bayülgen'in yaptığı HIV farkındalık etkinliğinde 7 doktor ve 2 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) olarak Gilead Dr. Serhan Sevgi, HAKED&GÜNİDER Dr. Yeşim Taşova, ENFEKDER Dr. İftihar Köksal, HIVEND Dr. Hayat Kumbasar Karaosmanoğlu, EKMUD Dr. Hüsnü Pullukçu, KLİMİK Dr. Asuman Şengül İnan, ACYBHD Dr. İlkay Akbulut, Pozitif-İz Derneği Çiğdem Şimşek, Pozitif Yaşam Derneği Canberk Harmancı konuşma yaptı.

 

Hibya Haber Ajansı'nın haberine göre, Etkinlikte, HIV alanında uzman hekim ve dernek sözcüleri, Türkiye'de ve dünyada HIV ve AİDS statüsü, güncel durum, doğru bilinen yanlışlar, kadın ve çocuk sağlığı açısından önemi, test ve tanıya erişimin neden önemli olduğu, yayılma engellenmesi için atılması gereken adımlar, anonim test merkezleri gibi konu başlıkları konuşuldu.

 

Etkinlikte, kendilerini adamış insanlarla beraber olunduğunun altını çizen Bayülgen, ''Bir adanmışlık, bir farkındalık söz konusu. Bu öncülerle beraberiz. 2040'lara gelindiğinde Türkiye'de HIV taşıyıcı sayısı 2.4 milyonu bulacak. Yani bir pandemiden söz ediyoruz. Aslında baskılanan, açılmak istenmeyen, unutulmaya çalışılanan bir konudan söz ediyoruz.'' dedi 



Etiketler: