2023'te Vizesiz Ülkelere İlgi Arttı! İşte Detaylar!

OBilet yayınladığı 2023 Yılı Seyahat İstatistikleri raporunda dikkat çeken detaylar paylaşırken, 2023 yılında vizesiz ülkelere ilgi arttı. 

 

OBilet yayınladığı 2023 Yılı Seyahat İstatistikleri raporunda dikkat çeken detaylar paylaşırken, 2023 yılında vizesiz ülkelere ilgi arttı. 

 

Aydınlık'ta yer alan habere göre, Çevrim içi seyahat biletleme, araç kiralama ve otel rezervasyonu platformu obilet, '2023 Yılı Seyahat İstatistiklerini' açıkladı. Buna göre yurt içi otobüs yolculuklarında en çok aranan rotalar İstanbul – Ankara, uçak yolculuklarında ise İstanbul – İzmir oldu. En ucuz otobüs bileti 12 lira ile Karabük-Çankırı, en ucuz uçak bileti ise 193 lira ile İstanbul – Ankara rotasında oldu. Yurt dışında ise vizesiz ülkelere olan ilgi arttı.

 

Bu yıl otobüs yolculuklarında en çok aranan rotalar İstanbul-Ankara olurken, yurt içi uçuşlarda ise; İstanbul-İzmir oldu. Yurt dışı uçuşlarda sırasıyla Adana, İstanbul ve Ankara’dan yapılan Lefkoşa (KKTC) varışlı uçuşlar ilk 3’te yer alırken, KKTC harici ülkelere yapılan uçuşlarda en çok aranan rotalar İstanbul-Bakü ve Ankara-Bakü oldu. Türk vatandaşlarının vize başvurularına aldıkları ret oranlarındaki artış nedeniyle, yurt dışı uçak biletlerinde vizesiz gidilen ülkelere olan ilgi arttı. Uçak bileti aramalarında ilk sırada yer alan Lefkoşa (KKTC) ve Bakü’nün (Azerbaycan) ardından Batum (Gürcistan), Tahran (İran), Belgrad (Sırbistan) ve Bangkok (Tayland) geldi.

 

DEPREM ETKİSİ

 

2023 yılında önceki yıllardan farklı olarak, arama oranları artan rotalarda farklı bir tablo gözlemlendi. 6 Şubat 2023’te yaşanan deprem felaketi nedeniyle İstanbul-Hatay ve Ankara-Hatay rotalarında yapılan otobüs bileti aramalarında, 2022’ye göre büyük bir artış yaşandı. Uçak yolculuklarında ise en yüksek arama artışları, yurt içinde Diyarbakır-Bursa, yurt dışında ise Aşkabat-İstanbul rotalarında gözlendi.



Etiketler: