2023 Ocak Ayı Memur Emekli Zamları Ne Kadar Olacak? Son Kulis Bilgileri Paylaşıldı!

2023 Ocak ayı memur emekli maaşı zamları ne kadar olacak? Sosyal medyada ve internette kullanıcılar 2023 Ocak ayı memur ve emekli maaşına yapılacak zamları merakla beklerken bu konudaki güncel kulis bilgileri paylaşıldı. Peki 2023 Ocak ayı memur emekli maaşı zamları ne kadar olacak? Cevaplar haberimizde..

 

2023 Ocak ayı memur emekli maaşı zamları ne kadar olacak? Sosyal medyada ve internette kullanıcılar 2023 Ocak ayı memur ve emekli maaşına yapılacak zamları merakla beklerken bu konudaki güncel kulis bilgileri paylaşıldı. Peki 2023 Ocak ayı memur emekli maaşı zamları ne kadar olacak? Cevaplar haberimizde..

 

Habertürk'te yer alan habere göre; Emekli maaş zammı TÜİK tarafından Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından belli oldu. 6 aylık enflasyon oranı doğrultusunda zam SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları zamlandı. Memur emekli maaşlarına ise 6 aylık enflasyon oranına toplu sözleşme farkı da etkilendi. İşte 2023 emekli maaş zam oranları… Emekli maaş zammı Ocak 2023 oranları, Aralık ayı enflasyon verilerine bağlı olarak 6 aylık enflasyon artış oranın açıklamasıyla netleşti. SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları 6 aylık enflasyon artış oranında zamlandı. Memur emekli maaşları ise 6 aylık enflasyon artış oranına toplu sözleşeme farkının eklenmesiyle belli oldu. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar, kaç TL oldu? İşte 2023 Ocak Bağ-Kur, SSK ve memur emekli maaş zammı oranları…

 

SSK EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM YAPILDI?

 

SSK emekli maaşları 6 aylık enflasyon artış oranı doğrultusunda yüzde 15,4 oranında zam yapıldı. 

 

BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

 

Bağ-Kur emekli maaşları TÜİK tarafından Aralık ayı enflasyon oranları doğrultusunda belli olan 6 aylık enflasyon artış oranı kadar; yani yüzde 15,4 zam yapıldı.

 

MEMUR MAAŞ ZAMMI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

 

Memur emeklisi maaşları SSK ve Bağ-Kur emeklilerinden farklı olarak toplu sözleşme farkının da eklemesiyle belli oldu. Memur emeklilerine ise yüzde 16,5 zam yapıldı.

 

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI KAÇ TL OLACAK?

 

En düşük emekli aylığı 2021 yılında 1500 TL idi. Geçen yıl ocak ayında 2 bin 500 TL’ye, temmuz ayında ise 3 bin 500 TL’ye çıkartıldı. Önümüzdeki günlerde kanun değişikliği ile bunun artırılması bekleniyor. Tabloda yer alan rakamlar, enflasyon farkı ile artırılan kök aylıkları ifade ediyor. Örneğin en düşük emekli aylığının 5000 TL'ye yükseltilmesi halinde 2000 sonrası SSK ile esnaf BAĞ-KUR ve tarım BAĞ-KUR'lularının kök aylığı 5000 TL'ye çıkartılacak ve aradaki fark hazineden karşılanacak. En düşük işçi emeklisi kök maaşı 3 bin 352 TL olacak.

 

EMEKLİ MAAŞLARINA REFAH PAYI EKLENTİSİ GELEBİLİR

 

Mevcut durumda SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 15.4 oranında, memur emekli maaşlarına ise yüzde 16,5 oranında zam yapıldı. Ancak, olası bir refah payı artışıyla mevcut maaşların artması bekleniyor.

 

SON KULİS BİLGİLERİ PAYLAŞILDI

 

TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, kulislerde konuşulan son rakamları Cem Küçük ile Günaydın Türkiye canlı yayınında paylaştı. “Enflasyon farkı olarak yüzde 20’nin üzerine ayrıca ek olarak yüzde 15 daha zam yapılacağına banko denilirken, toplam zammın yüzde 40’da olabilir” ifadelerini kullanan Sözcan, müjdeli haber verdi.