2022 Dünya Kupası Arjantin'in Oldu! İşte Olay Maçın Detayları!

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası Arjantin'in olurken, ilk yarısı 2-0 Arjantin'in üstünlüğü ile biten maçta ikinci yarıda Fransa skoru 3-3'e getirmeyi başardı. 

 

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası Arjantin'in olurken, ilk yarısı 2-0 Arjantin'in üstünlüğü ile biten maçta ikinci yarıda Fransa skoru 3-3'e getirmeyi başardı. Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası Arjantin'in olurken, ilk yarısı 2-0 Arjantin'in üstünlüğü ile biten maçta ikinci yarıda Fransa skoru 3-3'e getirmeyi başardı. 

 

Arjantin 3. kez Dünya Şampiyonu oldu!

 

Fanatik'te yer alan habere göre; 2022 Dünya Kupası Finali'nde Arjantin, 3-3 eşitlikle sona eren maçta Fransa'ya penaltılarda 4-2'lik üstünlük sağlayarak şampiyonluğa ulaştı. Arjantin, tarihindeki 3. Dünya Kupası şampiyonluğunu elde ederken Lionel Messi, eşsiz başarılarına bir yenisini ekleyerek kupa koleksiyonuna Dünya Kupası'nı da kattı. 2022 Dünya Kupası Finali'nde Arjantin, 3-3 eşitlikle sona eren maçta Fransa'ya penaltılarda 4-2'lik üstünlük sağlayarak şampiyonluğa ulaştı. Arjantin, tarihindeki 3. Dünya Kupası zaferine ulaşırken Lionel Messi, eşsiz başarılarına bir yenisini ekleyerek kupa koleksiyonuna Dünya Kupası'nı da kattı. Arjantin'in normal süredeki gollerini; 23. dakikada penaltıdan Lionel Messi ve 36. dakikada Angel Di Maria atarken Fransa; rakibine 80. dakikada penaltıdan Kylian Mbappe ve yine 81. dakikada Kylian Mbappe ile cevap vermişti. Uzatmalarda 108. dakikada Lionel Messi, takımını 3-2 öne geçirirken 118. dakikada Kylian Mbappe, penaltıdan durumu 3-3 yaparak bir kez daha skoru eşitlemişti. Penaltılarda Arjantinli oyuncular 4'te 4 yaparlarken Fransa, 4 penaltı vuruşundan 2'sini kaçırdı. Arjantin'den Enzo Fernandez, 2022 Dünya Kupası'nın en iyi genç oyuncusu olurken Emiliano Martinez ise kupanın en iyi kalecisi seçildi. Fransa'dan Kylian Mbappe, 8 gol ile turnuvanın gol kralı oldu. Lionel Messi, turnuvanın en değerli oyuncusu olarak Altın Top Ödülü'nün de sahibi oldu. Dünya kupalarında toplamda iki Altın Top Ödülü kazanmayı başaran ilk oyuncu unvanını da elde etti.