200 Kiloluk Doldurulmuş Ayıyı Çaldılar! Yer Kanada!

Kanada’nın Edmonton kenti yakınlarındaki bir sağlık merkezinin girişinde bulunan 200 kiloyu aşkın ağırlıkta ve 3 metreden fazla büyüklükte olan doldurulmuş bir ayı kayıplara karıştı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Ocak ayı ortasında Edmonton’da termometre eksi 35’i gösteriyordu. Sağlık merkezinin çalışanları da, hastalar da evlerinden dışarı çıkamadılar. Ama hırsızlar çıktı. Çalışanlar ertesi gün işe geldiklerinde mekanı süsleyen 200 kiloyu aşkın ağırlıktaki doldurulmuş kutup ayısının yerinde yeller estiğini gördüler.

 

Sağlık merkezi çalışanlarının “Harry” adını verdikleri 3 metreden büyük ayının çalındığı belirlendi. Çünkü binadan çıkarılırken duvarlarda ve yerde hayvanın pençesinin izleri bırakılmıştı. Evet, doldurulmuş ayının bir ticari değeri vardı ama duygusal değeri çok daha fazlaydı: Çalışanlar, hastalar ve ziyaretçiler onu çok seviyorlardı.

 

Merkezden birkaç ay önce de doldurulmuş 2 rakun çalınmıştı. 3 hayvanın ticari değeri 35 bin Kanada Doları’nın üstündeydi. Ayının çalınmasıyla ilgili polis henüz hiçbir ipucuna ulaşamadı. Ancak bu cüssede bir hayvanın saklanmasının pek de kolay olmayacağı belirtiliyor.