10 Nisan'da Kara Delikle İlgili Çığır Açıcı Bilgiler Açıklanacak!

Youtube'da yayınladığı teknoloji, bilim ve sanat hikayeleri ile geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Barış Özcan, kanalında yeni yayınladığı videosunda bu kez bilim adamlarının 10 Nisan'da kara delik ile ilgili açıklayacakları çığır açıcı bilgilere değindi. 

 

Bu hafta bilim dünyasında heyecan verici bir gelişmeyle ilgili önemli bir duyuru yapıldı. 10 Nisan 2019’da “Event Horizon - Olay Ufku Teleskopu Projesi”nde çalışan astronomlar 2017’den beri kara deliklerle ilgili sürdürdükleri çalışmanın sonuçlarını açıklayacaklarını söylediler.

 

Konuyla ilgili yaptıkları duyuruda “groundbreaking result” ifadesini kullanmışlar ki bu “çığır açıcı sonuç” demek. 10 Nisan 2019’da bir canlı yayınla açıklayacaklar bu sonuçları. Aynı zamanda eş zamanlı olarak dünyanın 6 farklı noktasında basın toplantıları düzenlenecek: Brüksel, Santiago, Şangay, Tokyo, Taipei ve Washington kentlerinde.

 

Sonuçların önemi nedeniyle daha pek çok kentte uydu-etkinlikler yapılabileceği de duyuruya eklenmiş. Konuyla ilgili açıklama yapan ünlü Youtuber Barış Özcan, noktasına virgülüne dokunmadan konuyla ilgili edindiği tüm bilgileri bütün çıplaklığıyla takipçileriyle paylaştı.

 

Videonun detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.