"Yeşilçam'ın gamzeli güzeli" olarak tanınan oyuncu Bahar Öztan, 61 yaşında vefat etti. Ünlü ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, Bahar Öztan’ın ölümüne dair yaklaşık dört ay sonra çarpıcı bir iddiada bulundu.

 

Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından olan Bahar Öztan, 21 Mart’ta tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Daha önce 3 kez kanseri yenen Bahar Öztan’ın kolon kanseri nedeniyle 61 yaşında vefat ettiği açıklandı.

 

 

“ÖLÜM SEBEBİ KANSER DEĞİLDİ”

 

Ünlü ses sanatçısı ve yazar Onur Akay ise yaklaşık dört ay sonra herkesi şoke eden bir paylaşım yaptı. Öztan’ın oğluna seslenerek, “mahkemeye başvurmayınca ben yazdım” ifadelerini kullandı ve şu açıklamaları yaptı:

 

“21 Mart 2024 tarihinde bir haber gelmişti. ‘Kansere yakalanan ve uzun süredir tedavisi devam eden ünlü oyuncu Bahar Öztan, 61 yaşında hayatını kaybetti.’ Neden vefat ettiğini ben sizlere anlatmak istiyorum… Bekledim, bekledim, bekledim, oğlu Yiğit mahkemeye başvurmayınca ben yazıyorum. Evet, Bahar Hanım 5-6 ay hastanede yattı… Çok zayıflamıştı… 30 kiloya kadar düşmüştü… Ölme sebebi kanser değildi! Yaşadıkları da kolay değildi… Ama sağlığı çok düzelmişti. Hastanede yattığı 2. ay sonrası ameliyat oldu ve bağırsaklarını dışarıya alıp tedavi etiler, sonra yeniden ameliyatla içeriye aldılar. Ameliyat başarılı geçti ve yoğun bakıma aldılar Bahar Hanım’ı… Ancak yoğun bakımda mantar kaptı… Kaptığı enfeksiyon gözlerine vurdu. Ve bunu kimse bilmiyor, 3-4 ay gözleri görmedi… Doktorlar, göz arkasından tedavi yaptılar… 1 tanesi çok seçemiyordu ama görmeye başlamıştı ama diğeri hiç göremedi. Tedavi sırasında yemeden içmeden kesilmişti ve aşırı kilo vermişti… Kanser sonuçları çok iyiydi. Ölme sebebi enfeksiyon ve mantar. Yoğun bakım ünitesinin yerini değiştirmeyenlerin hatasıdır bu! Bahar Öztan kanserden ölmedi, asıl ölme sebebi enfeksiyon…”