Jenny Phenix, geri kalan hayatını bir transatlantikte geçirmek için neyi var neyi yoksa sattı. Ancak yola çıktıktan sonra geminin yönetimini bir WhatsApp grubunda eleştirince, ilk limanda transatlantikten kovuldu.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Herşeyi geride bırakmak… Bir transatlantikte emekliliğin keyfini sürmek…

 

ABD’nin Florida eyaletinde yaşayan Jenny Phenix’in tüm hayali buydu. Bunun için tüm mal varlığını satmış, 300 bin dolar karşılığı ömür boyu transatlantikte yaşama vaat eden “Villa Vie Residences” şirketinin bir gemisine binmişti.

 

Ancak bundan sonrası Jenny’nin düşündüğü gibi gelişmedi. Önce gemi geçen Mayıs’ta bir ay Kuzey İrlanda’nın Belfast limanında çakılıp kaldı. Sonra güzergah değiştirildi ve Miami uğrak limanlarından çıkarıldı. Oysa Jenny orada bulunan eşyalarını alıp gemiye getirmeyi planlıyordu.

 

Tüm bu değişiklikler Jenny’nin canına tak etti ve bir WhattsApp grubundan transatlantikteki diğer yolculara memnuniyetsizliğini anlattı.

 

Bu eleştiriler şirketin yönetimine kadar ulaştırıldı ve “Gemideki diğer konukların morallerini bozduğu” gerekçesiyle rezervasyonunun iptal edildiği bildirildi.

 

Gemiden indirilen Jenny Phenix memleketi Florida’ya dönmek zorunda kaldı. Ödediği 300 bin doların bir bölümü iade edildi. Şimdi kalan bölümün ödenmesini bekliyor. Ve yeni bir hayat planı hazırlayıncaya kadar kızının yanında yaşamaya çalışıyor.