Ünlü mü ünlü DJ, en ünlü şarkıcıların söz yazarı ve bestecisi Fred Again, Belçika’daki “Pukkelpop” festivalinde sahne aldı. İngiliz sanatçı sadece 4 saniyede 100 bin bilet sattı. Onun konserlerini izlemek için bilet almaya çalışanların sayısı da 1,5 milyon kişiyi aştı.

 

Fred Again pahalı bir sanatçı. 1 milyon Euro’dan aşağıya sahneye çıkmayı reddediyor. 2018’e kadar Ellie Goulding ve Stormzy gibi sanatçılara şarkı üreten Fred Again “Bad Habit” adlı küresel ün getiren parçasının da yer aldığı “Ed Sheeran” albümüyle patlama yaptı. Şöyle anlatıyor: “Evde oturup başkaları için şarkı bestelemekten bıkmıştım. Birden içimden bir ses, neden kendim için şarkılar yapmadığımı sordu. İşte o an her şey değişti.”

 

Elinde kayıt cihazıyla garları, metro istasyonlarını, inşaat şantiyelerini dolaştı, önüne çıkan insanları konuşturdu. Bu sesler onun için şiir oldu. Şarkılarında melodiye dönüştü. Ve 2 yıl sonra ortaya bir şaheser çıktı: “Marea (We’ve Lost Dancing”. Gece hayatının sönmesini ve bunun gençlik üstündeki etkilerini anlatıyordu. Bir kuşağın milli marşına dönüştü. Fred Again soylu bir aileden geliyor. James Bonde romanları ve senaryolarının yazarı İan Fleming akrabası. Sülalesi ayrıca bir başbakan bile çıkardı.