Türkiye'nin gündemine oturan Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşında evlendirmesi skandalının ardından İsmailağa Cemaati'nden müritlerine Whatsapp üzerinden yollanan Cuma SMS'i sosyal medyada gündem oldu. 

 

Türkiye'nin gündemine oturan Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşında evlendirmesi skandalının ardından İsmailağa Cemaati'nden müritlerine Whatsapp üzerinden yollanan Cuma SMS'i sosyal medyada gündem oldu. Türkiye'nin gündemine oturan Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşında evlendirmesi skandalının ardından İsmailağa Cemaati'nden müritlerine Whatsapp üzerinden yollanan Cuma SMS'i sosyal medyada gündem oldu. 

 

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşında evlendirmesi skandalının ardından İsmailağa cemaatinin, mensuplarına WhatsApp üzerinden dikkat çeken bir mesaj yolladığı ortaya çıktı. İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşındayken evlendirdiği skandalının ortaya çıkması Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Olayı gündeme getiren gazeteci Timur Soykan ise cemaati destekleyenler tarafından sosyal medyada #TimurSoykanTutuklansın etiketiyle hedef gösterilmişti. Yaşanan skandalın ardından İsmailağa cemaatinin mensuplarına WhatsApp üzerinden çok konuşulacak bir mesaj yolladığı ortaya çıktı.

 

Yeniçağ'ın haberine göre cemaatin mensuplarına gönderdiği mesajda şu ifadeler yer aldı:

 

Ey iman edenler! Bir fasık size bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın yoksa bilmeden bir topluluğa kötülük edersiniz de yaptığınıza pişman olursunuz. Resulüllah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:'Her duyduğunu söylemesi kişiye günah olarak yeter!' (Müslim Mukaddime: 5) Hayırlı Cumalar... CUMAMIZ MÜBAREK OLSUN..."