Sosyal medyada yaptığı ekonomi analizleri ile geniş kitlelerin beğenisini kazanan para piyasaları uzmanı Tunç Şatıroğlu, yaptığı açıklamada GES sonrası doların geleceği seviye ile ilgili dikkat çeken analizlerde ve tahminlerde bulundu. 

 

Sosyal medyada yaptığı ekonomi analizleri ile geniş kitlelerin beğenisini kazanan para piyasaları uzmanı Tunç Şatıroğlu, yaptığı açıklamada GES sonrası doların geleceği seviye ile ilgili dikkat çeken analizlerde ve tahminlerde bulundu. Son dönemde yaptığı açıklamalarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren para piyasaları uzmanı Tunç Şatıroğlu, yaptığı açıklamada GES sonrası doların geleceği seviye ile ilgili dikkat çeken analizlerde ve tahminlerde bulundu.

 

Karar gazetesinin haberine göre, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Tunç Şatıroğlu, Gelire Endeskli Senet( GES) için değerlendirmeler yaptı. Paketin içeriğinin açıklanmasıyla piyasaların tepkilerinin netleşeceğini ifade eden Şatıroğlu, Borsa İstanbul, dolar ve altın içinse önemli uyarılarda bulundu. Piyasa Uzmanı Tunç Şatıroğlu, GES'in piyasalara olan etkisini değerlendirdi. Borsa İstanbul'da yaşanan yüzde 4'lük düşüşün geçici olduğunu ifade eden Şatıroğlu, dolar içinde 'Yön yukarı' yorumunda bulundu.

 

PAKET AÇIKLANIRSA SEYİR DEĞİŞİR

 

"Ne olduğunu bilmediğimiz için bu paketi bir yere koyamıyoruz. Ne kadar faiz vereceklerini bilmiyoruz. Haberi etkisinden yüksek. Çünkü en olduğu bilinmiyor. Bu yapılan faizsiz bankacılık ürünü. Kar zarar ortaklığı. Piyasanın istediği enflasyonla endeksli olacak. Piyasa bunu alternatif olarak değerlendirecek. Paketin içeriği belli olduğunda piyasa üzerindeki etkisi azalacak. Fazla bir etkisi olmasını beklemiyorum. Süresi 6 aydan olacak ki piyasa değerlendirsin. Borsada bir tedirginlik yarattı bu geçici. Bu kupon ödemesi olduğuna göre bono değil tahvil olacak budan dolayı Borsa İstanbul'a alternatif değildir. Bu durum netleştiği zaman bitmiş olacak. Oradaki belirsizlik Borsa İstanbul üzerine bir baskı yaratabilir. İçeriği açılandığında baskısı artacak. Ben yolumuza devam edeceğimize inanıyorum. Çünkü hiç biri enflasyona rakip değil. Enflasyonu bitirme durumunda değil.”

 

 

"DÜŞÜŞLER FIRSATA ÇEVRİLMELİ”

 

"Küçük adımlarla hareket edelim. Borsa İstanbul'da hedefim 2859. Oraya gelelim. Görelim nasıl olacak. Adım adım gidelim. Trendi takip edelim. Düşüşleri fırsata çevirelim. Borsada şu kadar olsun diyemem. Hisse senedi ile yabancı yatırımcı önünü görebilmek ister. Ben büyük bir fon olmasın beklemiyorum. “

 

DOLAR İÇİN YENİ SEVİYE

 

"Kurda yön yukarı. Belirsizliklere kur düşüyor. Anlaşıldığı zaman doları düşürecek bir şey değil. Sonra dolar çıkıyor. Biz TL'yi cazip kılamıyoruz. Enflasyonun altında. Kur Korumalı Mevduat baskılanmaya çalışılıyor. Dolarda yön yukarı. 21 kadar devam etmesini bekliyorum. Düşüş olursa dolar yatırımı yapmayacak. Yön yukarı olduğu için bugün zarar edersiniz sonra kar edersiniz. Kur Korumalı Mevduatı tercih edin demem. Ama dolar kötüyse giderse bozarsınız sonra uygunsa eviyeden alabilirsiniz. Bugünler bitsin herkes yeni bir şey çıkmadığı anlaşılsın o zaman Kur Korumalı tercih edilebilir.”

 

GRAM ALTIN YATIRIMCISI İÇİN GÜVENLİ

 

"Gram altın yatırımcısına bir şey yapmaz. Dolar yükselişte. Enflasyon verisinden sonra piyasalar karışır. Salı günü biter ve ons altında yataylık biter yükseliş başlar. Haftayı bir görsünler öyle alsınlar. Veri açıklandığı gün işlem yapmamak daha makul. Önümüzdeki günlerde Amerikan on yıllıkların devam edeceği ve son yükselişin tepki yükselişi olduğunu düşünüyorum."