Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletinde yaşayan Abby Fender'a, geçirdiği fıtık ameliyatının ardından dünyada sadece 100 kişide görülen 'Yabancı Aksan Sendromu' teşhisi konuldu.
Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletinde yaşayan Abby Fender'a, geçirdiği fıtık ameliyatının ardından dünyada sadece 100 kişide görülen 'Yabancı Aksan Sendromu' teşhisi konuldu. Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletinde yaşayan Abby Fender'a, geçirdiği fıtık ameliyatının ardından dünyada sadece 100 kişide görülen 'Yabancı Aksan Sendromu' teşhisi konuldu.
Duvar'da yer alan habere göre; Fıtık ameliyatının ardından Rus aksanıyla konuşmaya başlayan Teksaslı Abby Fender'a, dünyada sadece 100 kişide görülen 'Yabancı Aksan Sendromu' teşhisi konuldu. ABD'nin Teksas eyaletinde yaşayan bir kadın, geçirdiği fıtık ameliyatının ardından Rus aksanıyla konuşmaya başladı. 'Güneyli' aksanının kaybolduğunu söyleyen 39 yaşındaki Abby Fender, ameliyatın ardından uyandığında Rus aksanıyla konuşmaya başladığını dile getirdi. Ameliyattan önce profesyonel bir şarkıcı Abby Fender'a, dünyada sadece 100 kişide görülen 'Yabancı Aksan Sendromu' olarak bilinen nadir bir teşhis konuldu.
'SESİM, ÇİZGİ FİLM KARAKTERİ GİBİ ÇIKIYORDU’
"Bir daha asla normal konuşamayacak olmaktan korkuyorum ve korkuyorum" diyen Fender, şu ifadeleri kullandı: "Ameliyattan uyandım ve sesimde bir sorun olduğunu hemen anladım çünkü yüksek sesle konuşamıyordum. Çok geçmeden sesimin perdesinin çok çok yükseldiğini hissetmeye başladım ve biz buna 'Rus Minnie Mouse sesi' adını verdik, sesim sürekli bir çizgi film karakteri gibi çıkıyordu.”
AVUSTRALYA VE UKRAYNA AKSANI DA EKLENDİ
Konuşma terapisine giden Fender, hala aksanına tam olarak kavuşamadı. Fender, son zamanlarda Avustralya ve Ukrayna aksanıyla konuştuğunu söyledi. Edinilmiş dil bozuklukları (afazi), genelde beyin kanaması gibi beyne büyük hasar veren travmalar sonucu ortaya çıkabileceği gibi basit bir kafa travmasından da kaynaklanabiliyor. Bir kişi ana dili yerine sadece başka bir dili konuşuyorsa bu durum 'İki Dilli Konuşma Bozukluğu' olarak, ancak kendi ana dilini yabancı biri gibi konuşuyorsa 'Yabancı Aksan Sendromu' (FAS) olarak nitelendiriliyor.