Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü şarkıcı Tan Taşçı sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımda 'Sahte Şehzade' olarak bilinen sosyal medya fenomeni Sina Osmanoğlu'nun kendisiyle ilgili iddialarına yanıt verirken dava edeceğini söyledi. 

 

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü şarkıcı Tan Taşçı sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımda 'Sahte Şehzade' olarak bilinen sosyal medya fenomeni Sina Osmanoğlu'nun kendisiyle ilgili iddialarına yanıt verirken dava edeceğini söyledi. 

 

Osmanlı soyundan geldiğini iddia eden Sina Osmanoğlu'na ''Tatlı şehzade, seni görmek için Amerika'ya mı gelmek gerekir?'' yazılı mesaj attığı konuşulan Tan Taşçı, iddiaları yalanladı. Osmanoğlu'na böyle bir mesaj atmadığını bunun tamamen kurgu olduğunu söyleyen Taşçı, konuyu yargıya taşıyacağını da belirtti.

 

Sosyal medyadaki paylaşımları ile bir anda dikkatleri üzerine çeken Sina Osmanoğlu isimli fenomen, Tan Taşçı'nın kendisine "Tatlı şehzade, seni görmek için Amerika'ya mı gelmek gerekir?" yazılı mesaj attığını iddia etti. Magazin basınında  yer alan konuyla ilgili açıklama yapan Taşçı, Osmanoğlu'nun takipçi sayısını artırmak için mesaj attığını ve paylaşımın gerçek olmadığını belirterek dava açacağını belirtti.

 

"Şiddete maruz kaldım”

 

Tan Taşçı, Instagram hesabından konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 

"Bir şahıs kurumsal Instagram adresimizden yazılmış gibi göstererek fake bir mesajla yapay bir gündem oluşturdu. Bu sahte paylaşımı gören bazı magazin siteleri hız kesmeden çirkin başlıklarla itibar zedeleyici haberler yaptılar. Akşama kadar sosyal medyada garip hakaretlere ve şiddete maruz kaldım. 

 

"Takipçi kasmak için yapmış”

 

Halbuki araştırıldığında aynı hesap Ricky Martin, Dua Lipa, Lady Gaga, Joe Biden gibi isimlerle bile aynı manipülatif fake paylaşımları yapmış, güven oluşturmayan, kendi söylemi ile 'şakalar' yapan ama çok belli ki kendine bilinirlik ya da takipçi sağlamak isteyen bir şahıs. Mesela Amerika'da kimse bu mesnetsiz haberleri görmedi, gündem oluşturmadı. Peki bu durumda bizim magazin mecraları neye hizmet ediyor? Bu haberleri yapmadan, bir sanatçının itibarına zarar vermeden önce konunun doğruluğunu araştırmak gerekmez mi? Üstelik iletişimin ve erişimin rahatça sağlandığı günümüzde ufacık çocukların bile telefonlara yükleyebileceği basit uygulamalarla bu yazışmaların yapılabildiğini herkes biliyorken.

 

 

"Şaka olduğunu söyledi”

 

Aynı şahıs akşam vakitlerinde bir video ile bu paylaşımın bir şaka olduğunu ve isteği dışında yanlış yerlere gittiğini açıkladı ve buna rağmen hala bazı haber siteleri basit başlıkları ile bize zarar verme ve bu yalan haberi kaldırmama gayreti içerisindeler. Bunun tamamen kötü niyet olduğunu görüyorum ve gereken hukuki süreci bundan sonra tüm dijital faşizmi zorbalık mağdurlarına emsal olacak şekilde yürüteceğimize söz veriyorum!"