Amerikalı aktör Sylvester Stallone koleksiyonundaki saatlerden 11’ini  “Sotheby’s”in 5 Haziran’da düzenlenecek müzayedesinde satışa sunacak. Bu saatlerin en önemlisi: Dünyada sadece 7 adet olan “Patek Phillipe Grandmaser Chime”.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Rocky Balboa’dan John Rambo’ya kadar bir dizi önemli  Hollywood  yapımının yıldızı olan Sylvester Stallone sadece önemli bir aktör değil, ayrıca değerli saat koleksiyoncusu. 75 yaşındaki Stallone, bu saatlerin bir bölümünü müzayedeyle satmaya  karar verdi. Satışa sunulacaklar arasında “Rock” ve “Blues” şarkıcısı Gregg  Allman’ın bileğinde yıllarda taşıdığı altın saat de bulunuyor.

 

5 Haziran’da New York’ta  Sotheby’s tarafından düzenlenecek müzayedede Stallone’nin toplam 11 saati satılacak. Sylvester Stallone, bu saatlerden bazıların filmlerinde taktı. Elbette fiyatlar değişiyor. Örneğin 2016 modeli bir “Rolex”, 50 bin dolar başlangıç fiyatıyla satışa çıkarılacak. “Audemars Piguet’in ürettiği  mavi  ekranlı saatin başlangıç fiyatı ise 200 bin dolar.

 

Ancak müzayedenin yıldızı “Patek Philippe Grandmaster” olacak. Dünyada bilindiği kadarıyla sadece 7 örneği bulunan bir saat bu. Böyle bir saatin üretilmesi için 100 bin saat işçilik gerekiyor. Saatin 20 farklı işlevi bulunuyor.

 

Stallone “Bu saate sahip olmam hiç kolay olmadı. Kaç kişiye, kaç kuruluşa, kaç şirkete başvurdum, bilemezsiniz” dedi.

 

Bir şaheser olarak gösterilen bu saatin henüz tam değer biçilmese bile 2,5-5 milyon dolar arası bir fiyatla müzayede masasına gelmesi  bekleniyor.

 

Bakalım, ne kadara kadar çıcak. Cevabını 5 Haziran’da öğreneceğiz.