Selda Bağcan kimdir? 80'li ve 90'lı yıllara şarkılarıyla damga vuran ünlü sanatçı Selda Bağcan ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmektedir. Peki Selda Bağcan kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

Selda Bağcan kimdir? 80'li ve 90'lı yıllara şarkılarıyla damga vuran ünlü sanatçı Selda Bağcan ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmektedir. Son dönemde yaptığı açıklamalarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sanatçı Selda Bağcan ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmektedir. Peki Selda Bağcan kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Burcu nedir? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

 

Selda Bağcan kimdir? Nerelidir? Sevgilisi var mı? Evli mi?

 

Selda Bağcan kimdir? Havva Selda Bağcan (14 Aralık 1948, Muğla), Türk şarkıcı ve besteci. Çıkış yaptığı 1970'lerden itibaren Türkiye'de ve dünya genelinde tanınarak Türk halk müziği ve Anadolu rock tarzlarında şarkılar yaptı. Selda Bağcan 1948 yılında Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'de doğmuştur. Annesi Öğretmen babası Veteriner Hekimdir. Öğrencilik yılları Ankara'da geçen Selda Bağcan, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesinde Fizik Mühendisliği bölümünden 1971 yılında mezun oldu. Selda Bağcan, Üniversite son sınıfta müzik yapmaya başladı. Erkan Özerman sayesinde O yıl yaptığı ilk iki 45'lik plağı iyi iş yapınca profesyonel olarak müzik hayatına başladı. O tarihten itibaren yurt içi ve yurt dışında sayısız konserler verdi. Protest müzik tarzını benimseyen Selda Bağcan, halk türkülerini çağdaş bir üslupla yorumlamasıyla tanınıyor. Son yıllarda İsrail'li grup Boom Pam ile yaptığı ortaklıkla adından söz ettiren Selda Bağcan uluslararası festivallerden davet almaya devam ediyor.