Kadınların ve de erkeklerin en önem verdiği şeylerden biri de saçlardır. Güzelliğe önem veren kadınlar ve erkekler saç simülasyonu yaptırıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği saç simülasyonu uygulaması sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen insanların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl uygulanır? Zararları var mıdır? Varsa nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Saç simülasyonu, epidermal mikropigmentasyon uygulanarak cerrahi olmayan bir alopesi kellik giderme yöntemidir. Saç simülasyonu kesinlikle bir saç ekim yöntemi değildir. Ancak saç ekiminden sonra tamamlayıcı bir yöntem olarak kullanıldığında çok iyi sonuçlar verebilir.

 

Saç Simülasyonu nasıl yapılır? 

 

Simülasyonu yönteminde, özel cihazlar aracılığı ile kafa derisine mikropigmentasyon yani renklendirme uygulanır. Bu pigmentasyon esnasında, saç kökleri ve kıl yapılarına benzer formlar kullanılır. Bu şekilde de doğal, dolgun bir saç görüntüsü elde edilmiş olur.

 

Saç simülasyonu avantajı nedir?

 

Saç dökülmesi duran veya uzun süre dökülme yaşanmama ihtimali bulunan seyrek saç modelleri için uygundur. Seyrek saçın uygulanması icap eden kısımları için saç simülasyonu yapılarak mevcut görüntüden daha iyi ve sağlıklı bir görünüm elde edilmesi mümkündür. Saç dövmesi uzun vadeli veya dönemli bir uygulama değildir. En uzun saç simülasyon uygulaması, 5 yıl kadardır. Süresi ise, 3 ila 5 yıl arasında değişebilir. Saçın seyrekliğinin giderilmesi hem de yara gibi izlerin ortadan kaldırılması açısından ideal bir uygulamadır. 

 

Saç simülasyonu dezavantajları nelerdir?

 

Dövme uygulamasından sonra saçların dökülmesi halinde kötü bir görünüm elde edilebilir. Bu nedenle uygulama öncesinde saçın dökülmeyeceğinden emin olmak lazımdır. Anestezik kremler ve losyonlar ile uygulamadan kaynaklı hafif acının dindirilmesi sağlanabilir. Uygula kalıcı değildir. Yaklaşık ömrü 3 – 5 yıl kadardır. Bu nedenle etkisini yitirmesi halinde yeniden yapılması lazımdır.