Dünyanın en zengin kadın sanatçısı unvanı Rihanna’dan Taylor Swift’e geçti. Swift’in servetinin 1,5 milyar Euro’ya ulaştığı hesaplanıyor.

 

Swift’in bu yılın ilk günlerinde başlayan ve 8 Aralık’a kadar sürecek olan “Eras Tur”u onun dünyanın en zenginleri listesinde üst sıralara tırmanmasını sağladı. Şu anda dünyanın en zengin 2117’nci kişisi olan Swift, müziği sayesinde bu sıraya yükselen ilk sanatçı oldu.

 

Serveti 1,28 milyar Euro  tahmin edilen Rihanna ise bunu büyük ölçüde “Fenty Beauty” güzellik ürünleri ve “Savage and Fety” iç çamaşırları markasına borçlu. Ancak daha önce 1,55 milyar Euro’yu bulan servetiyle tüm zamanların en zengin kadın sanatçısı unvanını kazanmıştı.

 

Cinsiyet farkı gözetilmeksizin en zengin müzisyenler listesinde ise Taylor Swift’in önünde 2,28 milyar Euro servetiyle Jay-Z bulunuyor. O da zenginliğini müziğin yanı sıra yaptığı yatırımlara borlu: TİDAL “Streaming” servisi ve Rocawear elbise markası gibi.

 

Diğer zengin kadın sanatçılar sıralamasında Madonna (775 milyon Euro), Beyonce (700 milyon Euro) ve Celine Dion (500 milyon Euro) bulunuyor.