Hakkında cinsel saldırı suçlamaları bulunan "P. Diddy" veya "Puff Daddy" lakaplı ABD'li oyuncu, yapımcı ve rapçi Sean Combs tutuklandı.

 

Sözcü'de yer alan habere göre; Hip-hop dünyasının önde gelen isimlerinden Sean "Diddy" Combs'un, seks ticareti davasında suçsuz olduğunu ileri sürmesinin ardından kefaletle serbest bırakılma talebi reddedildi. New York'taki bir federal yargıç, savcıların müzisyenin "ciddi kaçma riski" taşıdığını ileri sürmesinin ardından ünlü ismin tutuklu kalmasına karar verdi.

 

Savcılara göre, 54 yaşındaki Combs, en az 2008'den beri kadınları "cinsel arzularını tatmin etmeye" zorlamak için uyuşturucu ve şiddete dayanan bir suç örgütünü yönetmekle suçlanıyor. 14 sayfalık iddianamede sanığın, kadınları gasp, zorla seks ticareti ve fuhuşa zorlamakla suçlandığı belirtiliyor. Üç suçtan da suçlu bulunması halinde rapçi ve müzik yapımcısı 15 yıldan müebbete uzanan bir hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir. Combs ise mahkemede "suçsuz" olduğunu savundu.

 

ATEŞLİ SİLAHLAR, MÜHİMMAT VE YAĞ BULUNDU 

 

İddianamede, "Combs, mağdurların itaatkar ve uyumlu kalmasını sağlamak amacıyla, onlara çeşitli kontrollü maddeler dağıttı." ifadesi yer aldı. ABD savcısı Damian Williams düzenlediği basın toplantısında, yetkililerin yaklaşık altı ay önce Combs'un Miami ve Los Angeles'taki evlerine yapılan baskınlarda ateşli silahlar, mühimmat ve 1000'den fazla vücut yağı bulduğunu söyledi