47 yaşındaki İngiliz aktör Orlando Bloom, yeni filmindeki rolüne uyum sağlamak için çok sıkı bir zayıflama rejimi uyguladı. Sean Ellis’in yönettiği “The Cut” filminde bir boksörü oynayan Bloom, rol gereği 23 kilo birden verdi. Şöyle anlatıyor:

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

“3 ay boyunca yemeyi-içmeyi iyice azalttım. Böylece çekimlerden önce rolümün gerektirdiği kiloya indim. Rejime başladığımda 84 kiloydum, 23 kilo birden verdim. Elbette kolay olmadı. Vücudum epey acı çekti, zihinsel ve ruhsal olarak da etkilendim. Bir insanı sadece salatalık ve ton balığıyla beslediğinizi düşünün; işte öyle bir süreç yaşadım.”

 

Orlando Bloom, böyle bir zayıflama rejiminin psikolojik etkilerinin neler olduğunu da anlatmaya çalıştı: “Uykusuzluk, kalori kaybından kaynaklanan tükenmişlik duygusu… Beyninizde o kadar çok şey dolaşıp duruyor ki… Epeyce bir süre bu ruh haliyle yaşamak gerçekten çok zor bir süreç.”

 

Orlando Bloom’un bu tükenmişliği nedeniyle, yönetmen Sean Ellis filmin çekim takvimini gözden geçirmek zorunda kaldı. Ellis, “Beyninin enerjisi tükenmişti. Böyle bir rejimi uygulayarak çalışmak imkansızdı. Çekimi şöyle değiştirdik. Orlando’nun en az kiloya indiği sondan başladık. Sonra yemeye ve kilo almaya başlayınca başlangıç sahnelerini çektik. Çekimin sürdüğü 25 gün boyunca kalori almaya devam etti. Daha sonra montajda süreç tersine dönmüş oldu.”