Naomi Campbell önümüzdeki 5 yıl boyunca hiçbir yardım derneğinde yöneticilik yapamayacak. İngiltere’de yardım kuruluşlarını denetlemekle görevli komisyon, Campbell’in yönettiği “Fashion For Relief” adlı dernek için topladığı bağışların sadece yüzde 8,5’ini hayır işlerine ayırıp geri kalanını lüks otellerde ve bilet ücreti yüksek uçuşlarda harcadığını belirleyince bu kararı aldı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Naomi Campbell, moda endüstrisinden toplayacağı fonlar aracılığıyla yoksul insanlara eğitim ve sağlık desteği vermek için 2005’te “Fashion for Relief” derneğini kurdu. Dernek ayrıca mali yardımlarıyla diğer hayır kuruluşlarına da destek veriyordu.

 

İngiltere’de dernekleri denetleyen komisyon, “Fashion for Relief” derneğinin kötü yönetildiği ve mali güçlük içinde bulunduğu sonucuna vardı. Komisyon raporunda 2016 Nisan’ı ile 2022 Temmuz’u arasındaki dönemde derneğin topladığı bağışların sadece yüzde 8,5’inin hayır işerine harcandığı belirlendi. Raporda Campbell’in bağışları nasıl har vurup hharman savurduğu örneklerle anlatıldı:

 

-Naomi Campbell’in Cannes’daki otel masrafları: 9.400 Euro.

 

-Campbell’in Londra-Cannes uçuşu için 14.800 Euro.

 

-Derneğin iki numaralı yönetici Bianka Hellmich’e danışmanlık ücreti olarak: 348.000 Euro.

 

“Fashion for Relief” son yıllarda milyonlarca Euro bağış topladı. Campbell’e de çabalarından ötürü 200’de fahri doktora unvanı verildi.

 

Bu usulsüzlükler nedeniyle Campbell’in 5 yıl boyunca herhangi bir derneği yönetmesi yasaklandı. Yardımcısı Bianka Hellmich’e ise 9 yıl yasak geldi. Üçüncü yönetici Veronica Chou için yasak süresi 4 yıl oldu.

 

Komisyon derneğe ait 397 bin Euro paraya el koydu ve 113 bin 200 Euro ek bağış toplamayı başardı. Bu paralar borçların ödenmesinde kullanılacak.