“Multipl Skleroz” genellikle 20-40 yaş aralığında ortaya çıkan bir hastalık.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Kas güçsüzlüğü, dengede bozukluk, yürüme ve konuşma aksaklığı gibi belirtilerle ortaya çıkıyor. Diğer etkileri arasında, kronik ağrıyı, titremeyi, görme bozukluğunu, düşünenin yoğunlaşamamasını ve en önemlisi sürekli yorgunluk hissini sayabiliriz.

 

Odak noktası merkezi sinir sistemi Ancak beyini ve omuriliğini de etkiliyor. Hastalığın kesin bir tedavisi yok. Sadece nöbetlerinin şiddeti azaltılabiliyor. Amerikalı aktrist Christina Applegate genç yaşında işte bu hastalığa yakalandı. Ve kalan ömründe, son nefesini vermeden önce yapmak istediklerini açıkladı.

 

Christina Applegate bu hastalığa 3 yıl önce yakalandı ve çok zor, çok acılı günler geçiriyor. “Kalan günlerimde Shirley MacLaine ile çalışmak, Cher ile fotoğraf çektirmek istiyorum” diyen sanatçı, hastalığına teşhis konulduğu 2021’den itibaren hayatının kökünden değiştiğini anlatıyor. Ve ekliyor: ‘Artık hayattan zevk alamıyorum. Bir zamanlar keyif aldığım bazı şeyleri yapmak da içimden gelmiyor.’ Ayrıca depresyonla da boğuşan aktrist ne kadar ömrü kaldığını bilmiyor. “Belki 20 yıl, belki daha da az” diyor. Christina Applegate 53 yaşında.