Monica Bellucci kimdir? Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü oyuncu Monica Bellucci ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmeye başlandı. Peki Monica Bellucci kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Neden gündemde? Evli mi? Burcu nedir? Cevaplar haberimizde..

 

Monica Bellucci kimdir? Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü oyuncu Monica Bellucci ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmeye başlandı. Peki Monica Bellucci kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Neden gündemde? Evli mi? Burcu nedir? Cevaplar haberimizde..

 

 

Monica Bellucci kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır?

 

Monica Bellucci kimdir? Monica Bellucci 30 eylül 1964 doğumludur.İtalyan oyuncu ve çok ünlü eski modeldir.51 yaşında olmasına rağmen güzelliğinden ödün vermeyen bir oyuncudur.En son James Bond Spectre filmindeki başarısını gördük.Monica Anna Maria Bellucci" Città di Castello, Umbria, İtalya'da nakliyat şirketi sahibi Luigi Bellucci ile ressam Maria Gustinelli'nin kızı olarak dünyaya geldi. 16 yaşında Liceo Classico isimli okula başladığı sıralarda modellikle tanıştı. İlkin, Perugia Üniversitesi'nde avukatlık kariyerinde ilerlemek için hukuk eğitimi gördüğü sıralarda okul masraflarını karşılamak amacıyla modellik yaptı. Fakat modelliğin cazibesi Monica'yı hukuk eğitiminden uzaklaştırdı.

 

1.71 cm boyundaki Bellucci, 1988’de Avrupa’nın moda merkezlerinden biri olan Milano’ya taşındı ve güzelliği ile kısa sürede dikkat çekti. Bir süre sonra Elite Model Management ile anlaşan Bellucci 1989’dan itibaren önce Paris’te göze çarptı, ardındansa Avrupa dışında New York’ta da tanınan bir model haline geldi. Fransız Elle Dergisi gibi dergiler için poz verdikten sonra Giuseppe Tornatore’nin çektiği Dolce & Gabbana’nın Black & White reklam filminde oynadı. 1989’da oyunculuğa geçmek için dersler almaya başlayan Bellucci, 1990’ların başında birkaç televizyon filminde küçük roller aldı. 1992 yılında ilk büyük sinema denemesi olan ve Gary Oldman, Winona Ryder, Anthony Hopkins ve Keanu Reeves’in başrollerinde olduğu Francis Ford Coppola filmi Bram Stoker’s Dracula'da, Dracula'nın vampir kadınlarından birini canlandıran Bellucci, 2000’e kadar yaklaşık 20 filmde küçüklü büyüklü rollerde oynadı. 2000 yapımı Giuseppe Tornatore filmi Malena’da genç ve güzel dul bir kadın olan 'Malena' karakterini canlandıran Bellucci, bu başrol sayesinde büyük dikkat çekti.

 

İngilizce konuşulan çevrelerde de büyük alkış toplayan Malena’nın ardından 2002 yapımı Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre’da ‘Kleopatra’yı oynadı. Nihayet aynı yıl Gaspar Noé’nin büyük yankı yapan filmi Dönüş Yok’da (Irreversible) oynadığı başrolle dünya çapında üne kavuştu. 2003 yılında Matrix Reloaded ve Matrix Revolutions’ta ‘Persephone’ karakterini canlandıran Bellucci, 2004’de Mel Gibson’ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği The Passion of the Christ’ta Mary Magdelene karakterini oynadı. Bellucci’ye The Passion of the Christ’taki rolünden ötürü birçok hayranı tarafından Roman Catholic (Katolik) yakıştırması yapıldı. 1998’de İtalyan Max Payne Dergisi'ne ve GQ dergisi'ne çıplak takvim çekimleri yapan Bellucci, 1999’da Maxim Dergisi’nin '50 En Seksi Kadın Listesi'nde 6. iken, 2002’deki '100 En Seksi Kadın Listesi'nde 9. oldu. Aynı yıl ünlü internet sitesi Askmen’de 'En Çok Arzulanan Kadın' ('Most Desirable Woman') seçildi ve 2004’de 'Dünyadaki En Güzel 100 Kadın' ('Most Beautiful Women in the World') listesinde 1. sırada yer aldı. 8 Kasım 2004 ‘de Fransız TV şovu 'La Plus Belle Femme du Monde'da izleyiciler tarafından dünyanın en güzel kadını seçilen Bellucci, 2005’te de FHM Dergisi’nin 'Dünyanın 100 En Seksi Kadını Listesi’nde 89. sırada yer aldı.