Martı TAG ve Martı Motosiklet Uygulamasına Erişim Engeli Getirildi!

 

İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi, İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası'nın açtığı dava doğrultusunda 'Martı TAG' ve 'Martı Motosiklet' uygulaması ile internet sitesine erişim engeli getirilmesine karar verdi. Karara itiraz için bir hafta süre verildi.

 

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası'nın avukatları tarafından İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne sunulan dava dilekçesinde, davalı Martı İleri Teknoloji Anonim Şirketi'nin "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet" uygulamasıyla yasa dışı korsan taşımacılığı gerçekleştirdiği öne sürülerek, taksi esnafı yönünden haksız rekabet oluşturan bu fiillerin tespiti ve engellenmesi talep edilmişti.

 

NTV’nin aktardığına göre, İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi, İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası'nın açtığı dava doğrultusunda 'Martı TAG' ve 'Martı Motosiklet' uygulaması ile internet sitesine erişim engeli getirilmesine karar verdi. Karara itiraz için bir hafta süre verildi.

 

.Karara itiraz edeceklerini belirten Martı CEO’su Oğuz Alper Öktem, “Martı kurumsal bir şirket, TAG yüzde 100 yasal bir hizmet. Biz daha dün New York Borsası'nda Türk bayraklarıyla karşılandık. Ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil ediyoruz ve burada bunu yaşamaktan maalesef çok büyük üzüntü duyuyoruz. Ama hukuki süreç uzun bir süreç, mücadelemize devam edeceğiz. TAG gibi bir hizmeti İstanbullunun beğendiği değil, bayıldığı bir hizmeti de 3-5 taksi baronuna ve Eyüp Aksu’ya da yedirmeyiz” ifadelerini kullandı.