Almanya’da 2 kişi son derece bulaşıcı hastalıkların tedavi edildiği bir hastanede tam tecride alındı.

 

Fenoreporter - Sağlık Servisi

 

(Not: Marburg virüsü, enfekte hayvanlar yoluyla yayılan, insanlara da bulaşabilen ölümcül viral kanamalı ateş hastalığı. Belirtileri arasında ateş, titreme, baş ağrısı, kas ağrısı, döküntü, göğüs ağrısı, boğaz ağrısı, ishal, kusma, mide ağrısı ve açıklanamayan kanama veya morarma sayılıyor. Hastalık ilk olarak  Eylül 2024'de Ruanda'da görüldü.)

 

Afrika’nun doğu bölgelerini kasıp kavuran virüs, Ruanda’dan Almanya’ya dönen 2 kişide belirlendi. Hastalar Hamburg’ta hastanede tam tecrite alındı. Hatalardan birinin Ruanda’da Marburk virüsü kapmış hastaların tedavi edildiği bir hastanede çalıştığı anlaşıldı.

 

İki kişinin Ruanda’dan döndüğü, uçaklarının indiği Frankfurt’ta trenle Hamburg’a geçtiği, bu yolculuk sırasında birinin Ruanda’da tropikal bir hasatalığa yakalanmış kişilerle temasından ötürü virüs kapmış olabileceği kuşkusuyla doktora başvurduğu belirtildi. Alman medyası onun grip ve kusma belirtileri gösteren 20’li yaşlarda bir tıp öğrencisi olduğunu yazdı.

 

Hamburg’ta gara geldiklerinde ikisini de sağlık ekipleri bekliyordu. Hemen Hamburg Üniversitesi hastanesine götürülüp tecrit edildiler. Tedbir olarak trendeki diğer yolcuların bilgileri de toplandı, ayrıca uçak yolcularının listesine de ulaşıldı. Onlarla ilgili olarak şimdilik bir karantina gerekmediği kaydedildi.

 

Ruanda’da şimdiye kadar Marburg virüsüyle ilgili 29 vaka tespit edildi, hasaların 11’i öldü. Marburg virüsünde ölüm oranının yüzde 88’e ulaşabileceği bildirildi.