Malavi ve Mozambik'te etkili olan Freddy Kasırgası'nın sel ve toprak kaymalarını tetiklemesinin ardından hayatını kaybedenlerin sayısı 225'e yükseldi.

 

Malavi ve Mozambik'te etkili olan Freddy Kasırgası'nın sel ve toprak kaymalarını tetiklemesinin ardından hayatını kaybedenlerin sayısı 225'e yükseldi. Malavi ve Mozambik'te etkili olan Freddy Kasırgası'nın sel ve toprak kaymalarını tetiklemesinin ardından hayatını kaybedenlerin sayısı 225'e yükseldi.

 

Can kaybı artıyor!

 

Habertürk'te yer alan habere göre, Malavi'de etkili olan Freddy Kasırgası'nın sebep olduğu sel ve toprak kaymalarında 225 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer can kaybının artabileceğini söyledi. Malavi ve Mozambik'te etkili olan Freddy Kasırgası'nın sel ve toprak kaymalarını tetiklemesinin ardından hayatını kaybedenlerin sayısı 225'e yükseldi. Kurtarma görevlileri, umutları az olsa da daha fazla kişinin hayatını kaybedebileceği konusunda uyarıda bulundu. Şubat sonundan bu yana Avustralya açıklarında etkili olan şiddetli fırtına bu hafta sonu güneydoğu Afrika'yı vurdu.

 

Malavi yetkilileri hayatını kaybedenlerin sayısının 225'e yükseldiğini, 584 kişinin yaralandığını ve 37 kişinin kayıp olduğunu söylerken, komşu Mozambik'teki yetkililer 20 kişinin öldüğünü ve 24 kişinin yaralandığını bildirdi. Malavi'deki Sınır Tanımayan Doktorlar'ın (MSF) acil durum proje koordinatörü Guilherme Botelho, "Durum çok vahim. Yaralı, kayıp veya ölü çok sayıda kayıp var ve sayılar önümüzdeki günlerde artacak." dedi. Ülkenin ticari başkenti Blantyre'de evleri sular altında bırakan sel ve toprak kaymalarında çok sayıda insan öldü. Ülke genelinde yaklaşık 59 bin kişi etkilendi ve 19 binden fazla kişi yerinden oldu. Olumsuz hava koşullarının çarşamba günü itibariyle normale dönmesi bekleniyor.