Geçtiğimiz sene yaşanan ‘Yüzyılın Felaketi’ depreminde şehrin büyük bölümü yıkılan Malatya’da halk şehrin umut kaynağı Yeni Malatyaspor’un bu sene ligden affını istiyor.

 

Geçen sene şehrin büyük hasar aldığı depremler sonrası geçtiğimiz haftalarda yaşanan yeni depremlerle halkın morali bozulurken, yaraların sarılması için çalışmalar devam ediyor. Bir yandan yaralar sarılırken, Yeni Malatyaspor’da oynayan as oyuncular ise yaşanan felaket sonrası yaşadıkları deprem korkusu nedeniyle başka takımlara giderek, takımın güç kaybetmesine neden oldular. Bölgenin halen deprem riski taşıması ve şehrin yaralarının sarılmasına devam edilmesi nedeniyle ise yeni oyuncular takıma dahil olma konusunda yeni yönetime zorluk çıkardılar. Hal böyle olunca Yeni Malatyaspor’un performansı bu sene Trendyol Süperlig’te hayal kırıklığına neden oldu. Konuyla ilgili kulüpten yapılan açıklamada Yeni Malatyaspor olarak bu sene ligden aflarını rica ettiklerini ama TFF’nin bu durumu kabul etmediklerini dile getirdiler.

 

Halkın umudu seneye de Süperlig’te devam etmek!

 

Zaten deprem ile mücadele eden ve birçok yakınını kaybeden Malatya halkı acılarını futbol ile unuttuklarını, umutlarını futbol ile yeşerttiklerini dile getirirlerken yetkililere yaptıkları çağrıda bu sene halk olarak Yeni Malatyaspor’un ligden affını rica ettiklerini seneye ise ligin en güçlü takımlarından olacaklarına inandıklarını dile getirdiler.