İngiltere’nin Yıldızlı şefi Adam Simmonds, Londra’da daha önce eşi olmayan bir mekan açtı: Başta aşçılar olmak üzere mutfakta çalışanlar da, garsonlar da deneyimsiz ve hepsi sokaktan toplandı. Restoran ve ilginç deneyimi İngiliz basınında övgüyle karşılandı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Restoranın adı Home Kitchen. Vitrini hem şık, hem sade. İçeride müşteriler Michelin yıldızlı şef Adam Simmonds’un yönetiminde hazırlanmış mönüleri tadıyorlar.

 

Ancak yemekleri hazırlayan 19 kişilik mutfak ekibi biraz ilginç: 19 yaşında Ukraynalı mülteci bir genç kadın, bir hükümlü, çalıştıkları tüm mekanlardan kovulmuş olanlar. Hepsinin ortak noktası: Son derece acı verici bir hayat sürmeleri. Üstelik, 19’unun 16’sı evsiz-barksız. Yani sokakta yaşıyor.

 

İngiliz basını restoranla ilgili haberlerinde, Personelinin neredeyse tümü evsiz-barksızlardan oluşan dünyanın ilk gastronomik restoranı ifadelerini kullandı, hatta bazıları haberlerine bu başlığı attı. Home Kitchen kapılarını Eylül ayında açtı. Şef Simmonds hiçbir deneyimi olmayan personelini yoğun bir eğitim sürecinden geçirdi.

 

Şimdi hepsi tam gün çalışıyor ve saatte 13,15 Pound (15,60 Euro) ücret kazanıyorlar.