Sıcak, ılık veya soğuk suya taze sıkılmış limon suyu ekleyip içmek sağlık için çok faydalı. Bünyenin susuzluğunu gideriyor, ayrıca harika bir “C vitamini” işlevini görüyor. Ve nihayet sindirimi hızlandırıyor.

 

Fenoreporter - Sağlık Servisi

 

O nedenle bir çok kişi uyanır uyanmaz suya katılmış limon suyuyla güne başlamayı tercih ediyor.

 

Ama dikkat: İşte tam da sırada limonlu suyun can sıkıcı yan etkileri kendini göstermeye başlıyor.

 

Öncelikle sabah limonlu suyu istikten sonra dişleri fırçalamamak gerekiyor. Limonun asidi dişlerin mine tabakasını erozyona uğratıyor, dişleri fırçalamak bu etkiyi daha da artırıyor. Limonlu suyu kamışla içmek, sonra ağızı bol su ile yıkamak, dişleri fırçalamak için 2 saat beklemek en doğrusu.

 

Pamukçuk dilde, dudakların ve yanakların içinde ortaya çıkan ve acı veren deri ülserine yol açan bir rahatsızlık. Limonlu su pamukçukların ortaya çıkmasına uygun ortam hazırlıyor. Ağız yapınız pamukçuk üretimine uygun ortam hazırlayacak koşullardaysa veya yine ağızın içi sümüksü tabaka oluşturmaya elverişliyse, limonlu suyu kontrollü için, daha doğrusu hiç içmeyin.

 

Çok miktarda limonlu su içmek, midede ekşimeye de yol açabiliyor. Özellikle limonlu suyu sabah aç karnına içiyorsanız, aman dikkat! Çünkü limonun asiti midenin asitine karışıyor, bu da dayanılmaz karın ağrılarına ve mide yanmasına neden oluyor.

 

Bu sıkıntıları yaşamamak için limonlu suyu kahvaltıdan veya öğle yemeğinden sonra ve de makul ölçüde içmeyi tercih etmelisiniz.