"Nibi" adı verilen mini minnacık ve inanılmaz sevimli bir kunduz "Washington Post", "Time Magazine", "New York Times" gibi ABD’nin medya devlerinde haber oldu.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Çünkü kendisi farkında değil ama çok uzun bir hukuk mücadelesinin kahramanı haline geldi. Sonunda Masschusetts Valisi Maura Healey olaya el koyup hayvanın bir barınakta hayatını sürdürmesine imkan verdi.

 

Dişi olan kunduzun öyküsü 2 yıl kadar önce Boston’un 100 kilometre kadar dışında çok işlek bir karayolu kenarında bulunmasıyla başladı. Sadece birkaç günlüktü. Çevrede ailesinden kimse yoktu. Oysa o kadar küçük kunduzlar yüzme bilmiyorlardı, büyüklerinin dere veya nehir kıyılarında inşa ettikleri çabur ve bitki karışımı barajlarda yaşamaları gerekiyordu.

 

Minik kunduz yaralı veya terkedilmiş hayvanlar için kurulmuş "Newhouse Wildlife Rescue" adlı barınağa teslim edildi. Ona yerli dilinde "Su" anlamına gelen "Nibi" adı verildi. Büyüdü. Hatta, 10 milyonu aşkın görüntülemeyle interne yıldızı haline geldi.

 

Birkaç hafta önce şok: Massachussets eyaletinin balıkçılık ve vahşi yaşam bölümü, "Nibi"nin sağlıklı olduğu gerekçesiyle doğaya bırakılmasını istedi. Ancak sığınak yönetimi buna karşı çıktı, “Doğada tek başına yaşayabileceğinden emin olmadığımız hayvanı bırakamayız1 açıklaması yaptı.

 

Çünkü, “Nibi” hiç vahşi doğada yaşamamıştı, hem cinsleriyle kaynaşıp sosyalleştirilmesi çabaları da sonuç vermemişti.  Ancak kendinden yaşlı kunduzların yanında rahat ediyordu.  Barınağa çok alışmıştı. Barınak personeli ona “Diva” adını vermişti. O da olacakları kestirmeye başladığı için biraz sinirli hale gelmişti. Bu gerginliği onun bir su kenarına bırakılmasını güçleştiriyordu.

 

Eylül ayında  Nibi'nin hayranları sosyal medya mecralarında Nibi’yi bırakmayın” kampanyası başlattılar. Ancak, Massachusetts yetkilileri de “Nibi”yi alıp doğaya salıvermekte kararlıydı. Sığınak yönetimi konoyo mahkemeye taşıdı. Ancak mahkeme görülmedi Çünkü duruşmaya birkaç saat kala Massachusetts Valisi Maura Healey olaya el koyup “Nibi”nin sığınakta hayatının sonuna kadar mutlu günler geçirmesine izin verdi. Vali, Nibi ben dahil bir çok vatandaşımızın kalbini fethetti dedi.