Aylardır kanser tedavisi gören ve bir süre önce görevine dönen Kral Charles birkaç gün önce “O kadar da kötü değilim” açıklaması yaptı ama İngiliz medyasına göre sağlığı hiç de iyi değil.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Charles’ın bir yakını, “Saray, Kral’ın iyileşme yolunda olduğu izlenimi yaratmaya çalışıyor ama ne yazık ki, sağlığı çok kötü” dedi. Charles her ne kadar arada bir halka görünüyorsa da, bu programlar çok kısa tutuluyor. Program yerine helikopterle götürülüp getiriliyor. Çünkü dinlenmeye ihtiyacı var.

 

Aynı kaynağa göre, Buckingham Sarayı görevlileri Kral’ın yakında ölmesinin ciddi bir ihtimal olarak görüyorlar. 70 yıl bekledikten sonra annesi Kraliçe Elizabeth’in ardından 8 Eylül 2022’de tahta çıkan Charles’ın cenaze töreninin planlanmasına başlandığı da iddia ediliyor. Cenaze planlanmasına “Menai Bridge” adı verildi.  Charles’ın uzun süre prensliğini yaptığı Galler Ülkesi’nde bir köprünün adı bu. Dakika dakika  titizlikle planlanan cenaze programı Charles’ın son nefesini vermesiyle birlikte yürürlüğe konacak ve Veliaht Prens Williams derhal Kral ilan edilecek.