Her akşam aynı sahne tekrarlanıyor: Kolombiya’nın Medellin kentinin meydanlarında iyice açık saçık kıyafetler giymiş yüzlerce genç kadın merdivenlere oturup seks hizmeti vermek için müşteri bekliyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Kolombiya’daki turizm patlaması., kokain baronlarının başkenti Medellin’de de etkisini gösterdi. Ama farklı bir şekilde: Orada seks turizmi dal budak sardı. Sorun şu: Seks turizmi kölelerinin önemli bir bölümü henüz genç kızlığa geçememiş, çocuk denebilecek yaştakiler.

 

2,6 milyon nüfuslu kentteki seks turizminin en ürkütücü, hatta en iğrenç yanı, pedofili sapıklarının akın ettiği bir destinasyona dönüşmüş olması.

 

Her akşam seks peşindeki batılı turistlerin akın ettiği El Poblado semtinde vücutlarını satarak hayatlarını kazanmaya çalışan kadınlardan Milena, ‘Medellin’de turizmin motoru kadınlar. Erkekler buraya uyuşturucu çekmek, sonra da kadınlarla birlikte olmak için geliyorlar’ diyor.

 

Kolombiya bir zamanlar yask olan fahişeliği serbest bıraktı. Aksi halde turizm patlayamayacaktı. Bu da turistlerle  yatarak gecede 150-300 Euro kazandığını söyleyen bir seks işçisinin itirafları.