Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de yüzdür. Güzelliğe önem veren kadınlar kimyasal peeling yaptırıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği kimyasal peeling sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl yapılır? İşte cevabı haberimizde...

 

Kimyasal peeling işleminin bir diğer ismi de cilt soyma işlemidir. Birden fazla kimyasalın bir arada kullanılmasıyla cilde uygulanan bir peeling işlemidir. Mat, cansız ve sağlıksız görünen cildin soyulması ile yerine canlı, ferah, taze olan yeni cildin ortaya çıkmasını sağlayan bir işlemdir. Daha açık şekilde ifade edilmesi gerekirse cildin üst tabakasının bütünüyle soyulmasının sonrasında cildin doğal şekilde gerçekleşen iyileşme sürecinin gerçekleşmesi ile yeni, taze, canlı, ferah ve temiz olan cildin ortaya çıkmasıdır. Taze olan, ferah ve canlı cildin yeniden ortaya çıkmasını cildin kendini iyileştirmesi ile ortaya çıkmasını sağlayan bir işlemdir. Kimyasal peeling işlemi üç kategoride yapılmaktadır. Yüzeysel kimyasal peeling, orta derinlikte kimyasal peeling ve derin kimyasal peeling olarak üç farklı kategoride uygulanmaktadır.

 

Yüzeysel kimyasal peeling nedir?

 

Sütün içerdiği laktik asit ile genel olarak meyvelerin içeriğinde bulunan glikolik asidin kullanılmasıyla uygulanan kimyasal peeling işlemidir. Diğer kimyasal peeling işlemlerinde en hafif olarak yapılan işlemdir. Bu asitlerin yardımı ile cildin en üstünde bulunan tabakanın çok hafif olarak soyulması ile yapılan ve cildin ardından kendini yenilemesi işlemidir. Oldukça hafif olan bu işlem hassas cilde sahip olan kişiler için oldukça iyi olan bir uygulamadır.

 

Orta seviye kimyasal peeling nedir?

 

Genel olarak yüzdeki renk değişiklikleri ve orta hafif dereceli cilt kırışıklıklarının tedavi edilmesi için kullanılan peeling yöntemidir. Bunun dışında güneşten korunmadan uzun bir zaman güneşe maruz kalınmasıyla güneş yanıklarının oluştuğu boyun, omuz, kol ve yüz gibi bölgelerde meydana gelen cilt lekelerinin tedavi edilmesinde kullanılır. Bu peeling işleminin ardından yüz üzerinde kırmızı bir renk oluşup bir süre kalabilir. Geçici olan bu durumun meydana gelmesi oldukça doğaldır. Ardından cilt rengi kırmızıdan kahverengine dönmeye başlar. Birkaç gün içerisinde ise deri dökülmeye başlayacaktır. Yaklaşık olarak yedi gün sürecek olan iyileşme dönemi başlayacaktır. İyileşme döneminde ise cilt mutlaka temiz tutulmalıdır. Cilt güneş ışınlarına maruz kalmamalıdır. Cilt temizliğinin ardından nemlendirici ile nemlendirilmelidir.

 

Derin kimyasal peeling nedir?

 

Derin kimyasal peeling işleminde cilt büyük oranda soyulur. Derin kimyasal peeling işlemi akne ve sivilce izleri, cilt lekeleri, derin kırışıklıklar ve çiller için son çare olarak kullanılan tedavi yöntemidir. Oldukça etkili bir yöntemdir. Diğer kimyasal peeling işlemlerine göre bu işlem daha ağrılı olan farklı bir işlem olacaktır. Bu sebeple işlem sırasında lokal anestezi kullanılmaktadır. Kullanılan maddelere karşı cilt çeşitli reaksiyonlar gösterebileceği için yüzde şişlikler oluşabilmektedir. İyileşme sürecinin ardından ciltte kızarıklığın yok olması birkaç ay alabilmektedir. Uzman kişiler tarafından yapılan bu kimyasal peeling işleminin ardından istenilen sonucun alındığı görülecektir.

 

Kimyasal peeling uygulaması nasıl yapılır?

 

Öncelikle uzman estetisyen yardımıyla yapılan bazı testlerden geçerek işlemlere başlanır. Bu testlerin sonucuna göre cilde uygun olan tedavi yöntemi belirlenir. Ardından ise kimyasal peeling uygulaması başlar. Cilde ilk olarak rengi beyaz olan sıvı formda bir kimyasal sürülür. Ardından Sıvının kısa süre içinde deri altında emilmesi sağlanır. Derinin altına kadar inen bu sıvı ise cildin soyulmasını sağlamaktadır. Kimyasal peelingin amacı ise cildi soyarak peeling işleminin uygulanmasıdır. Cildin özel solüsyonlar ile temizlenmesi ilk adımdır. Ardından cilt iyi şekilde kurulanır. Yüzde bulunan hassas bölgeler vardır. Bu bölgelerin fazlaca soyulmasını önleyebilmek için vazeline benzer kremler bu bölgelerde kullanılır. Kulaklar ve gözler pamuklar ile kapatılır. Öncelikle düşük dozlarda uygulanan solüsyonların bir kap içine konulması ile hızlı şekilde uygulama yapılmaktadır. Özel kimyasal solüsyon cilde eşit miktarda peeling solüsyonu dikkatle uygulanır. Fakat kişinin yüzünde bulunabilen farklı problemli bölgelerde daha fazla miktarda uygulama yapılabilir. Solüsyon cilt üzerinde bir miktar bekletilir ve ciltten temizlenir. Cildin soyulmasıyla cilt üzerindeki lekeler, sivilce, akne, renk kirliliği gibi çeşitli problemlerin giderilmesi amaçlanır. Kimyasal işlem korkulacak bir işlem değildir. Cildin çok daha iyi hale gelmesini sağlayan, oldukça etkili ve zararsız bir işlemdir.