Youtube'da yayınladığı videolarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Olumlu Bak, yayınladığı videosunda bilim adamlarının dinozorları geri getirmek için yaptıkları bilimsel çalışma hakkında bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı videolarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Olumlu Bak, yayınladığı videosunda bilim adamlarının dinozorları geri getirmek için yaptıkları bilimsel çalışma hakkında bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin beğenisini kazanmayı başaran ünlü sosyal medya fenomeni Olumlu Bak, yayınladığı videosunda bilim adamlarının dinozorları geri getirmek için yaptıkları bilimsel çalışma hakkında bilgiler verdi.

 

Yayınladığı videosunda bilim adamlarının dinozorları geri getirmek için yaptıkları bilimsel çalışma hakkında konuşan ünlü sosyal medya fenomeni "Dinozorlar geri dönebilir mi? İnsanların günün birinde onları yeniden canlandırması fikri hem heyecanlandırıcı hem de korkutucu. Ancak bu bir şaka değil. 30 yıl içerisinde, çocukluğunuzdan beri istediğiniz Jurassic Park’a ulaşabileceksiniz. Ve evet, bilim insanları da bu filmden ilham aldılar. Amberde kalmış bir sivrisinek bularak, ondan dinozor dnasını çıkarmayı umuyorlar.

 

Gerçek dünyadaki bilim insanlarıysa büyük bir sorunla karşılaştı. Alabildikleri en eski DNA örneği, ne yazık ki sadece 1 milyon yaşındaydı. Ne yazık ki diyorum çünkü dinozorların nesli, günümüzden 65 milyon yıl önce tükendi! Ayrıca, DNA aşırı derecede kırılgandır. Kretase döneminden günümüze kadar bozulmadan kalanını bulma ihtimalimizse sıfıra yakın." ifadelerini kullandı. 

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.