Dünyanın en büyük Bankası JP Morgan’ın CEO’su Jamie Dimon, bir konferansta yaptığı konuşmada, gençlere “TikTok ve Facebook’tan uzak durmaları önerisinde bulundu, “Bu mecralar aptalca vakit kaybetmekten başka bir işe yaramıyor” dedi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Dimon yıllık “Financial Markets Quality” konferansındaki konuşmasında, kendisini dinlemeye gelen çok sayıdaki öğrenciye şöyle seslendi:

 

“Öğrenin, öğrenin, öğrenin… TikTok’u, Facebook’u kapatın. Tamamen aptalca vakit kaybından başka bir şey değil bunlar.”

 

Sonra ekledi: “Öğrenmeyi yeniden keşfetmeye gerek yok. Nelson Mandela, Abraham Lincoln, Sam Walton… Bunlar nasıl öğrenmişlerdi? Okuyarak, başka insanlarla konuşarak. Öğrenmenin başka bir yolu yok!”

 

Jamie Dimon daha önce de sosyal medya mecralarını yerden yere vurmuştu. Örneğin, bu yıl Nisan ayında hissedarlara gönderdiği yıllık mektupta şöyle demişti: “Sosyal medyanın seçimlerin manipülasyonundan çocukların akıl sağlığına kadar bir çok alandaki olumsuz etkileri araştırmalarla ve belgelerle kanıtlandı.”

 

Zaten TikTok’un çocukların akıl sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri giderek daha çok ülkeyi kaygılandırıyor. Örneğin, Avrupa Birliği gençlerin fiziki ve duygusal durumlarını korumak için yeterli önlem almadığı gerekçesiyle TikTok hakkında yaptırım süreci başlattı.