26 yaşındaki İngiliz vatandaşı Lewis Stevenson, İspanya’nın en yüksek köprüsüne tırmanırken düşüp öldü.

 

Köprüye tırmandıktan sonra fotoğrafını çekecek ve Instagram’daki profiline yükleyecekti. Büyük babası, 'Onu bu çılgın fikirden vazgeçirmek için her şeyi yaptık ama başaramadık' dedi. Stevenson, İspanya’nın Talavera de la Reina adlı kasabasında 192 metre yüksekliğindeki 'Castilla La Mancha' köprüsüne tırmanmaya başladı. Kendisine bir arkadaşı eşlik ediyordu. Hiçbir koruyucu alet, urgan falan almamışlardı.

 

Köprüye 50 metre kala işler ters gitmeye başladı. Lewis Stevenson’un başı döndü. Arkadaşına kendisini iyi hissetmediğini söyledi. Biraz dinlenip aşağıya inmek istiyordu. İşte tam o sırada düştü. Kız arkadaşı Savannah Parker haberi alınca, “Bu bir kabus olmalı. Lütfen beni uyandırın” diye çığlık attı.

 

Lewis Stevenson yüksek yerlere tırmanma tutkusunu 2019’dan bu yana sürdürüyordu. New York’ta, Londra’da, Hırvatistan’da çekilmiş görüntüleri onun bu alandaki başarılarının anıları olarak kaldı. Tırmanmak için hep daha yüksek, daha baş döndürücü yerler arıyordu. Savannah Parker anlatıyor: 'Her defasında ona ihtiyatlı olmasını söylüyordum. Ama tırmanmayı sevdiği için pek karışamıyordum. Her seferinde geri geliyordu. Bu son tırmanış denemesine kadar!'

 

Lewis Stevenson’un dedesi ise, “Onu bu tehlikeli merakından vazgeçirmek için her şeyi yaptık. Ama o kadar çok zevk alıyordu ki. Üstelik her defasında, ‘Korkmayın, her şey younda gidecek, geri geleceğim’ diyordu. Bunu para için yapmıyordu. Gerçek bir maceracıydı” dedi.