Sosyal medyada yaptığı ekonomi yorumlarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yaptığı açıklamada yeni dolar ve altın tahminlerini paylaşırken dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

 

Sosyal medyada yaptığı ekonomi yorumlarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yaptığı açıklamada yeni dolar ve altın tahminlerini paylaşırken dikkat çeken açıklamalar yaptı. Son dönemde yaptığı ekonomi analizleri ile geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yaptığı açıklamada yeni dolar ve altın tahminlerini paylaşırken dikkat çeken açıklamalar yaptı.  

 

Türkiye gazetesinin haberine göre; Fed’in 28 yılın en sert faiz artırımına gitmesinin ardından altın fiyatlarında düşüş başladı. Geçtiğimiz son 2 haftada 1000 TL’nin üzerine çıkan gram altın 1024 lira bandında sıkıştı. Ons altın 1839 dolar seviyesinde hareket ediyor. Piyasalarda tedirginlik sürerken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten altın ve dolar için yeni tahmin geldi. İslam Memiş, gram altın ve doların ne zaman alınmasını ve satılması konusunda rakam vererek yatırımcıları uyardı. Merkez Bankaları konusunda da uyarılarda bulunan Memiş, sene sonuna kadar faiz artırımların 3-4 kez devam edeceği öngörüsünde bulundu.

 

Kriz giderek büyüyecek!

 

Ekonomik krizlerin 2023 yılında da devam edeceğini söyleyen İslam Memiş, enflasyonun daha da artacağını işaret etti. Memiş aynı zamanda Merkez bankaları ve başkanlarının enflasyonla mücadeleyi sadece faiz artırarak yaptığını vurguladı. Gram altının 1016 seviyesinde (16 Haziran), güçlü destek seviyesi 950, güçlü direnç seviyesi 1050 seviyesi olduğunu belirten Memiş, ay sonuna kadar altının ons fiyatının 1880 dolar görebileceğini vurguladı. "Gümüşün gram fiyatı 12.04 lira seviyesinde. 11.70'e kadar gerilemişti. Tekrar dolar kurundan destekle güçlü duruyor. Ons fiyatı 21.59 dolar seviyesinde.” "Dünyada en çok baskılanan, ucuz olan emtia. Alınabilecek, orta ve uzun vadede yatırımcısının göz bebeği olmaya devam ediyor.” “17.50 direnç seviyesinde olsa da dolar kurunda benim beklentim var. Ben TL'ye geçmiştim. Korku varsa dolar TL 16.75, gram altın 980'e kadar gerileyince tekrar yorum yapacağım. Gerileme ihtimali varsa bekleyelim, yoksa alalım diyeceğim."