Polis birçok soruşturmaya rağmen mektupların arkasındaki kişiye ulaşamadı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

İngiltere’nin kuzey-doğusundaki Shiptonthorpe köyünde 2 yıla yakın süredir huzur kalmadı. Köydeki birçok eve içinde kezzap bulunan mektuplar gönderiliyor. Bir tür sülfirik asit olan kezzap, küçük dozda bile zehirlemeye yetiyor.

 

Her şey 2022 Aralık ayında bir kadına gönderilen mektupla başladı. Kadın belediyede danışmanlık görevini kapmak için cinsel avantajlarını kullanmakla suçlanıyordu. Kadın anlatıyor: “İğrenç bir iftiraydı. Mektubu yırtıp attım ama kimin gönderdiğini ve neden beni seçtiğini çözemedim. Beni kolay bir kadın olmakla suçluyordu. Benim için politikada bir yerlere gelmemin erkeklere cinsel cazibemi sunmaktan geçtiğini iddia ediyordu.

 

Kadın toplam 4 mektup aldı. Hepsini polise bildirdi. Polis soruşturma açtı, video kayıtlarını inceledi ama esrarengiz dedikoducuyu bulamadı.

 

“Değerli ve dikkatli bir dost” diye imzalanan bir mektup da kadının erkek arkadaşına gönderildi.  “O kadının sağda solda sürtmesine izin verme” deniyordu. Adam, “Korktum. Birilerinin kötülük etmek için kadın arkadaşıma yaklaşmaya çalışmasından kaygı duydum.”

 

Köydeki bir başkasına gönderilen mektupta da “İnşallah kansere yakalanırsın” deniyordu.

 

Köy halkının gözleri bu mektuplardan o kadar yıldı ki, bazılar başka yerlere taşındılar.