İngiliz müzik grubu “Coldplay” önümüzdeki yıl Hindistan’ın Mumbai (eski adı Bombay) ketinde 3 konser verecek. Konserler için satışa çıkarılan 180 bin bilet sadece birkaç dakikada tükendi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Biletler 2.500 ile 12.000 Rupi (25-130 Euro arası) fiyatla satışa sunuldu. Bir hafta geçmeden fiyatı 900.000 Rupi’ye (9.600 Euro) fırladı. Konser biletleri satışının resmi sitesi “BookMyShow” (BMS) ağır şekilde eleştirildi. Çünkü 10 milyonu aşkın kişi bilet almak için çırpınırken, site bir çok kez arızalandı. Bir çok kişi bunun bilet fiyatlarını artırmak için kasıtlı olarak yapıldığını iddia etti.

 

Onlara göre, bazı kişiler otomatikleştirme uygulamalarıyla kuyrukların en önüne geçip bir çok bilet alıyor, sonra bunları karaborsa platformlarında piyasaya sürüyorlardı. Resmi satış sitesi BMS bu uygulamalara göz yummakla suçlandı. BMS ise bilet fiyatlarını şişirmek için karaborsa siteleriyle işbirliği yaptığı suçlamalarını reddetti.

 

Aynı tablo “Coldplay”in yine gelecek yıl İngiltere’de vereceği konserlerin biletlerinde de yaşandı. “Coldplay” 2025’te İngiltere’de 12 konser verecek. O konserlerin biletleri de 40 dakikada tükendi ve karaborsada 3.000 Euro’nun üstüne çıktı. Grubun hayranlarının tek umudu 12 konserlik diziye yenilerinin eklenmesi. “Coldpllay” 1996’da kuruldu. Üyeleri: Söz yazarı, besteci, yorumcu Chris Martin, gitarist Jonny Buckland, basçı Guy Berryman ve baterist Will Champion.