Hindistan’ın Uttar Pradeş eyaletinde polis ve drone’ların desteğiyle bir kurt sürüsüne karşı sürek avı başlatıldı. 6 kurttan oluştuğu sanılan çetenin, 8’i çocuk 9 kişiyi öldürdüğünden kuşkulanılıyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Hindistan’ın kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletinde, 150’yi aşkın polis ve orman muhafaza görevlisi silahlarıyla bölgede kurt avına gönderildi. 6 kurttan oluşan sürünün 4’ü yakalandı ama en az 2’sinin daha serbestçe dolaştığı sanılıyor. Bu da özellikle kırsal kesimde yaşayan köylüleri korkutuyor. Bölgedeki orman muhafaza ekiplerinin şefi Renu Singh, drone’ların bölgeyi sürekli gözetlediğini bildirdi. Bu kurt çetesiyle ilişkilendirilen ilk saldırı 2 ay önce Himalayalar’ın eteğinde, Nepal sınırı yakınlarında kaydedildi. Son saldırı ise 1 Eylül’de verandada uyuyan 6 yaşındaki bir çocuğu hedef aldı.  Çocuğun annesi “Uyandığımda oğlumu kurtun ağzında gördüm. Hemen tüm gücümle çocuğumu çekiştirip kurtarmaya çalıştım” dedi.

 

Bilim insanları kurtların insanlara ve hayvan sürülerine ancak yiyecek bulamadıklarında saldırdıklarını bildirdi. Son zamanlarda Hindistan’ın kuzeyini etkileyen sellerin kurtların başlıca besinleri olan geyikleri telef ettiği belirtildi. Seller sonucu avlarını yitiren kurtların sonunda risk almak zorunda kaldıkları görüşü öne sürüldü.