Güney Kore’de intihar gençler arasında bir numaralı ölüm nedeni haline geldi. Ama intihar salgını sadece gençleri değil, yaşlıları da etkiliyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

“South China Morning Post”, Güney Kore’deki bu intihar salgınıyla ilgili olarak yaptığı geniş kapsamlı araştırmada, bu olgunun bir numaralı “Toplum sağlığı sorunu”na dönüştüğü sonucuna vardı. Güney Kore’de son 10 yılda on binlerce kişi “Kendi cenaze törenlerine katılmaya” davet edildi. Bu çağrının amacı aslında insanları hayatlarına son vermekten caydırmayı amaçlıyordu. Ancak bu amaca ulaşılamadı.

 

OCDE (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) verilerine göre, Güney Kore, üle ülekeler arasında en yüksek intihar oranına sahip. OCDE verileri, Güney Kore’de yılda her 100 bin kişiden 24,5’inin intihar ettiğini gösteriyor. Onu her 100 bin kişide 15,4 intiharla Japonya izliyor

 

Güney Kore’deki intihar salgını tüm yaş dilimlerini etkiliyor. 2011’den bu yana gençlerde bir numaralı ölüm nedeni olsa da, 2022’de 40-50 yaş arasındaki her 100 kişiden 29’u hayatına son verdi. 80 yaş ve üstündekilerde intihar oranı en az 2 kat daha yüksek.